Pieter Kuijs

Ik ben Pieter Kuijs en al sinds de opkomst van het vliegtoerisme in de jaren 60, ben ik besmet met het reisvirus. Mijn eerste vakanties per vliegtuig waren naar het eiland Mallorca, het prachtige Gardameer en de gezellige Costa Brava, samen met mijn ouders en twee broertjes. Geweldig vond ik het; andere talen, andere gebruiken, ander eten, schitterende natuur, heel andere mensen en zelfs de ijsjes waren anders dan thuis! Ik was nog erg jong, toch wist ik toen al dat ik mijn hele leven met reizen te maken wilde hebben.

 

Het is uitgekomen. Vakantiewerk bij reisorganisaties, reisleider op dagtripjes en voetbalreizen, als hulpje met de inkoper mee naar Duitsland en Oostenrijk. Zelfs tijdens de verplichte militaire diensttijd was ik veel in het buitenland te vinden om overnachtingsplaatsen te regelen voor de oefeningen die op de agenda stonden. Zo hoefde ons peloton niet in tentjes te bivakkeren maar sliepen we in jeugdherbergen, boerenhoeves, cafés en zelfs een keer in een theater. Kortom ik ben echt besmet met het reisvirus.

 

Heel veel plaatsen in de wereld heb ik inmiddels bezocht. Samen met een collega, of zoals u wilt een medepatiënt van het reisvirus, heb ik laatst een inventarisatie gemaakt van de landen en staten die ik heb bezocht en dat leverde een totaal van 121 op. Mij wordt veel gevraagd ‘wat is nu het mooiste wat je gezien of meegemaakt hebt’. Die vraag is niet simpel te beantwoorden want elke reis is anders en heeft een ander doel of een andere beleving. Ben je met familie, een gezelschap of reis je alleen; moet je op je tellen passen vanwege beesten, mensen, natuur, klimaat of lig je ergens een paar dagen zorgeloos te luieren in de zon. Alles heeft zijn charme.


Heel aangenaam vind ik Toscane, maar ook Brazilië. Toch zijn mijn vijf mooiste reiservaringen zonder twijfel een rondreis door Bhutan, een ’expeditie’ in Groenland, een maandenlange trektocht door Canada en Alaska, de bruiloft van mijn zwager op Sumatra en een rondreis door Zimbabwe. Allemaal totaal anders en juist die enorme verschillen maken het zo mooi en zorgen ervoor dat die ervaringen in je hoofd ‘levend’ blijven.

 

Alweer meer dan 25 jaar ben ik directeur van Zonvaart Reizen en mag ik leiding geven aan bijna honderd Zonvaarders want zo noemen wij onze medewerkers. Met z’n allen zorgen we ervoor dat u en uw medereizigers een onvergetelijke en vooral zorgeloze vakantie of reis kunt maken. Dat doen we met heel veel plezier en vaak uit eigen ervaring waardoor die reis van u net zo’n onvergetelijke ervaring wordt als we zelf hebben ervaren.


Nieuwsgierig geworden naar mijn verhalen en die van de andere Zonvaarders schroom dan niet contact met ons op te nemen en/of de reisverslagen te lezen op deze website.

 

See you, adiau, namasté, somé, sajonara, salamat tinggal, paalam na, graag tot ziens!

 

Pieter Kuijs

ReisverhalenKlantwaarderingen

Dafne Koremans

Fantastische reis gehad naar Cambodja! Dankjewel!

19-05-2016

Persoonlijk

"Ik ben echt besmet met het reisvirus" - Pieter Kuijs

Vestiging


Zonvaart Reisgroep hoofdkantoor

Middenwaard 16
1703SE Heerhugowaard
0880 660 880
info@zonvaart.nlLees meer