Albanië

Ten noorden van Griekenland ligt Albanië. Het land staat bekend om de gastvrije bevolking, het heerlijke klimaat, de wijdse stranden en het bergachtige achterland. Veel oude stadjes en de prachtige musea maken Albanië een volmaakte rondreisbestemming. Wat betreft natuur is Albanië een echte aanrader. Er zijn tal van ongerepte wateren, veertien nationale parken, lange stranden en zelfs met sneeuw bedekte bergtoppen. In het noorden zijn prachtige fijne zandstranden te vinden die langzaam in zee aflopen.

 

Het bewogen verleden van Albanië zorgt ook voor indrukwekkende cultuur. De stadjes doen niet bruisend aan, maar wie verder kijkt, ziet u genoeg interessante bouwwerken uit de verschillende cultuurperiodes.

Het communistische tijdperk is in heel Albanië nog altijd nadrukkelijk onderdeel van het landschap. In het hele land zijn de zogenaamde 'paddenstoelen' te vinden. Dit zijn geschutskoepels uit de communistische tijd.

In steden als Berat en Gjirokaster is de Osmaanse binnenstad in stand gebleven en daardoor nog altijd te bewonderen. Ook elders in het land zijn nog Osmaanse moskeën en authentieke religieuze scholen terug te vinden.

Het Byzantijnse rijk heeft zichtbare herinneringen achtergelaten zoals kerken, burchten en kloosters.

De bergdorpen hebben een minder bewogen architectonische achtergrond. De karakteristieke stenen huisjes zijn verdeeld over het land verschillend in uiterlijk, maar soms zo oud als de weg naar Rome en worden nog altijd gebouwd.

Reisverhalen

Praktische informatie

Vliegtijd: ca. 3 uur
Tijdsverschil:    geen tijdverschil (geen zomertijd)
Taal: Albanees
Valuta: Albanese Lek
Visum: check hier
Vaccinatie(s): check hier
Gjipe beach, albanie, vakantie, rondreis Berat, Albanië, vakantieland, autohuur natuurgebieden albanie, rondreis, huurauto, vakantie uitzicht over de vallei, albanie