Australië

Australië is een enorm continent, gelegen aan de andere kant van de wereld. Het heeft een oppervlakte van ruim 7.5 miljoen km2 en is daarmee ongeveer net zo groot als de Verenigde Staten. Australië heeft bijna 18 miljoen inwoners, waarvan 75% in het zuiden en zuidoosten woont. Het westen en midden van het land is dan ook zeer dunbevolkt.

 

Sydney is de oudste stad van het land en ligt tussen de Grote Oceaan in het oosten en de Blue Mountains in het westen. Het heeft de grootste natuurlijke haven in de wereld en heeft meer dan 70 stranden waaronder het beroemde Bondi Beach.

 

De stad Melbourne doet Europees aan met haar brede straten en rinkelende trams. In deze elegant aandoende stad is de sfeer zo relaxed dat u niet het idee hebt u in een wereldstad te bevinden. Melbourne staat bekend om haar vele (betaalbare) restaurants en de zeer populaire kunstfestivals en sportevenementen.

 

Vanuit Melbourne rijdt u via 'The Great Ocean Road' door dicht beboste regenwouden of direct langs de kust met als één van de natuurlijke hoogtepunten de rotsformaties 'Twaalf Apostelen'. Op veel plaatsen biedt de Great Ocean Road een adembenemend uitzicht op de zee en de grillige rotsformaties die wind en water in de loop der tijden uit het land hebben laten ontstaan. De route voert verder langs kleine, gezellige Australische vissersdorpjes en door mondaine plaatsen als Lorne. Een ervaring waaraan u nog lang zult terugdenken.

 

Bekijk onze rondreizen door Australië:

19/20 daagse privé-rondreis Groots Australië

- 22 daagse Fly & Drive Zuid en Outback

 

Wilt u liever reizen zonder vast reisprogramma? Ontdek dan het gemak van de voordelige flexreizen met een maximale reisduur van 30 dagen:

Sydney flexreis

- Melbourne flexreis

- Cairns flexreis

- Perth flexreis

 

Australië heeft uiteraard nog veel meer te bieden. Wilt het zelf ervaren? Vraag direct een reisvoorstel aan of raadpleeg onze specialisten voor de beste reistips!

Reisverhalen

Praktische informatie

Vliegtijd: ca. 19 uur
Tijdsverschil:   8 - 11 uur later
Taal: Engels
Valuta: Australische Dollar
Visum: check hier
Vaccinatie: check hier

 

Neem voor meer informatie over Australië contact op met onze Australië-specialisten: downunder@zonvaart.nl