Canarische Eilanden

Deze eilandengroep is gelegen in de Atlantische Oceaan. De Canarische Eilanden bestaan in totaal uit zeven eilanden: Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma, La Gomera en El Hierro. De eilandengroep is zo populair vanwege het heerlijke klimaat; het hele jaar door is de temperatuur er zeer aangenaam: er is veel zon en er valt weinig regen.


Daarnaast bieden de verschillende eilanden een grote verscheidenheid aan landschappen: bossen, stranden, vulkanen en lavavelden, hoge bergen en prachtige groene dalen. De eilandengroep telt maar liefst 146 beschermde natuurgebieden, waaronder vier Nationale Parken.

 

Tenerife:

Op het grootste eiland van de eilandengroep vindt u in het zuiden veel gezellige badplaatsen (o.a. Playa de las Americas en Los Christianos), mooie (lava-)stranden en een zeer veelzijdig landschap. De Pico del Teide is met 3718 mtr. de hoogste berg van Tenerife.  Zowel in de berggebieden als in de groene valleien zijn schitterende wandelingen te maken.

 

Gran Canaria:

Met zijn goudgele stranden, vele beziens waardigheden en prachtige natuur is Gran Canaria één van de populairste vakantiebestemmingen van Europa! Vooral de levendige badplaatsen Playa del Ingles en Maspalomas in het zuiden zijn geliefd. Huur een auto en tour door het prachtige bergachtige binnenland en geniet van de prachtige uitzichten!

 

Lanzarote:

Geniet van het ronduit spectaculaire landschap van Lanzarote.  Op het indrukwekkende maanlandschap raak je nooit uitgekeken. In het Nationale Park Timanfaya vind je een mysterieus landschap van rotskraters en lavavelden. Geniet van de witte en zwarte stranden in de populaire badplaatsen Playa Blanca en Puerto del Carmen.

 

Fuerteventura:

De hagelwitte zandstranden van Fuerteventura (letterlijk: 'sterke wind') zullen u zeker bekoren! De  constant aanwezige passaatwind geeft een verkoelend briesje en maakt het eiland zeer geschikt voor kite- en windsurfers.

Reisverhalen

Praktische informatie

Vliegtijd: ca. 4,5 uur
Tijdsverschil: 1 uur vroeger
Taal: Spaans
Valuta: Euro
Visum: check hier
Vaccinatie(s): check hier