Chili

Eén van de meest afwisselende landen in Zuid-Amerika is het 4000km lange Chili. Door z'n uitgestrekte vorm kent Chili een grote variatie in landschappen en klimaten: woestijnen, vulkanen, oerbossen, steppen, ijskappen en gletsjers. Van de droogste woestijn ter wereld in het noorden, de Atacama woestijn, het merengebied in centraal Chili, tot aan de magische gletsjers van Patagonië in het zuiden is dit voor de avontuurlijke natuurliefhebber de perfecte vakantiebestemming!


Maak prachtige wandelingen in de verschillende nationale parken die dit land rijk is. Sta oog in oog met lama's, vicuñas, alpaca's, flamingo's en met een beetje geluk kunt u ook een condor zien in het Andes gebergte.


Chili kunt u ook heel goed verkennen met een auto. Door bovengenoemde variatie is er geen beste reistijd voor het hele land, maar heeft ieder gebied een eigen reisadvies. Voor of na uw rondreis kunt u ook nog een bezoek brengen aan Paaseiland, de reusachtige stenen beelden zijn tot op heden nog altijd een mysterie. Laat u betoveren door één van de meest afgelegen eilanden ter wereld!

Reisverhalen

Praktische informatie

Vliegtijd:   ca. 15 uur
Tijdsverschil:   4 uur vroeger
Taal:   Spaans
Valuta:   Chileense Peso
Visum:   check hier
Vaccinatie(s):   check hier

 

Neem voor meer informatie over Chili contact op met onze Latijns-Amerika specialisten: latijnsamerika@zonvaart.nl