Costa Rica

Costa Rica heeft een zeer rijke kust. Dit prachtige land doet zijn naam echt eer aan! Hier vind u spectaculair natuurschoon met idyllische baaien, prachtige stranden, ruige vulkanen, tropische regenwouden, nevelwouden, savannen, mangrove bossen en droog tropisch bos. Zoveel diversiteit, echt een ware belevenis voor natuurliefhebbers. De bekendste stranden vindt u bij Playa Tamarindo en Manuel Antonio. De vele diersoorten, waaronder luiaarden, apen, papegaaien, leguanen, gifkikkers, kaaimannen, en talloze vogelsoorten leven in een waar paradijs!

Costa Rica staat bekend om zijn vooruitstrevendheid in het ecotoerisme. Het land heeft zich ten doel gesteld om in 2021 klimaatneutraal te zijn. Ongeveer een kwart van het land bestaat uit beschermd natuurgebied. Er zijn ca. 40 Nationale Parken die allemaal toegankelijk zijn voor het publiek. Toeristen worden echter in een beperkt gebied toegelaten, zodat de natuur zoveel mogelijk met rust wordt gelaten. Om het land echt te beleven is het leuk om uw verblijf in Costa Rica te combineren met één of meerdere lokale projecten. Ga bijvorbeeld op traditionele wijze vissen op plekken die nauwelijks ontdekt zijn, ga bij een boerenfamilie logeren of ga ananas en/of palmhart proeven. Een geweldige ervaring!

 

Bekijk ons reisaanbod voor Costa Rica:

14 daagse privé-rondreis Ontdek Costa Rica

17 daagse privé-rondreis Tropisch Costa Rica

Reisverhalen

Praktische informatie

Vliegtijd: ca. 11,5 uur
Tijdsverschil: 6 uur vroeger
Taal: Spaans
Valuta: Colon
Visum: check hier
Vaccinatie(s): check hier

 

Neem voor meer informatie over Costa Rica contact op met onze Latijns- en Midden-Amerika specialisten: latijnsamerika@zonvaart.nl