Cyprus

Het eiland Cyprus is een bijzonder zonzekere bestemming in Europa en ook nog eens prachtig om te bezoeken. Cyprus heeft een toerist alles te bieden wat hij of zij zoekt: zon, mooie stranden, authentieke plaatsen, cultuur, mooie bezienswaardigheden, bergen, goede uitgaansgelegenheden, prachtige hotels en goede restaurants.
Het enige nadeel zou kunnen zijn, dat er redelijk wat kilometers gemaakt moeten worden om alles te beleven. Met een huurauto is dit echter een kleine moeite en u zult beamen dat Cyprus alles in huis heeft voor een onvergetelijke tijd.
 

Op Cyprus maakt u kennis met één van de oudste beschavingen ter wereld, een beschaving die 10.000 jaar geleden is ontstaan. Tijdens de Oudheid was Cyprus beroemd om het koper dat er werd gevonden. Vanwege haar strategische positie op het kruispunt van drie continenten, hebben vele heersers door de geschiedenis heen hun oog op het eiland laten vallen. Hierdoor is het vandaag de dag één groot openluchtmuseum met overblijfselen uit een geschakeerd verleden, een mozaïek van verschillende beschavingen en tijdperken.

Een groot aantal schitterende voorbeelden van byzantijnse kunst hebben de tand des tijds doorstaan op het eiland. Verscholen in dennenbossen staan de kerken van Cyprus met hun kleurrijke fresco’s op hun muren. Tien van deze kerken zijn op de UNESCO Werelderfgoedlijst gezet.

Reisverhalen

Praktische informatie

Vliegtijd: ca. 4 uur
Tijdsverschil: 1 uur later
Taal: Grieks en Turks
Valuta: Euro
Visum:
Vaccinatie(s):
check hier
check hier

 

Neem voor meer informatie over Cyprus contact op met onze Zuid-Europa specialisten: zuideuropa@zonvaart.nl