Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek, met de hoofdstad Santo Domingo, ligt in de Caribbean op het eiland Hispaniola, naast Haïti. In dit Spaanstalige land vind u een rijke historie, schitterende natuur en stralend witte stranden met hoge palmbomen. De Dominicaanse Republiek biedt echter veel meer. De beste plaatsen om te kiteboarden en windsurfen liggen in het Noorden. Op het schiereiland Samaná kan men walvissen kijken van januari tot en met maart. Opvallend zijn ook de houten huisjes, geschilderd in de kleuren van de regenboog. Dit beschermt de bewoners tegen boze geesten.

De nationale dans en aanstekelijke muziek van de merengue zorgen altijd voor gezelligheid en een fantastische sfeer. Naast de merengue staat de Dominicaanse Republiek ook bekend om haar lekkere rum, hét basisingrediënt van de overal te verkrijgen cocktails. In de Dominicaanse Republiek is van alles te zien en te beleven, uiteenlopend van mannen die domino spelen tot heerlijk zoete koffie en de favoriete sport honkbal. De natuurliefhebbers prijzen het land om de meer dan dertig natuurparken en de watersportliefhebbers om haar vele mogelijkheden en de schitterende stranden.

Naast de sportieve activiteiten zijn er genoeg mogelijkheden om eens lekker verwend te worden in één van de luxe all inclusive resorts waar de Dominicaanse Republiek ook bekend om staat. Dit land kent een ongekende charme en is het verkennen meer dan waard. Vanwege het prettige klimaat is de Dominicaanse Republiek het hele jaar door een fijne bestemming.

Reisverhalen

Praktische informatie

Vliegtijd: ca. 9 uur
Tijdsverschil:    5 uur vroeger (geen zomertijd)
Taal: Dominicaans Spaans
Valuta: Dominicaanse Peso
Visum:
Vaccinatie(s):
check hier
check hier

 

Neem voor meer informatie over de Dominicaanse Republiek contact op met onze Caribbean-specialisten: caribbean@zonvaart.nl