Gambia

Maak kennis met de schoonheid van Gambia met haar prachtige stranden, uiterst vriendelijke bevolking en altijd swingende cultuur.

 

Gambia is een veelzijdige vakantiebestemming met zonovergoten stranden, fijne resorts en diverse watersportmogelijkheden. Naast zon, zee en prachtige stranden is er nog veel meer te beleven; maak eens een uitstapje in de ongerepte natuur in het prachtige binnenland of doe eens een wildsafari in het buurland Senegal. In het binnenland van Gambia vindt u ook verschillende nationale parken, Afrikaanse dorpjes en de Gambia rivier. Aan de kust is de kans groot dat u in Tanji op het strand vele kleurrijke piroques (vissersbootjes) aantreft. De grootste stad van Gambia is de handelsstad Serrekunda. Op de levendige markt wordt van alles verkocht.

 

Kiang West National Park bevat alle variaties in vegetatie die in heel Gambia te vinden zijn. Zo vindt u mangroven, zoutvlakten, savanne en ondoordringbare bosrijke gebieden. Er leven kleurrijke vogelsoorten en antilopen, wilde varkens en apen.

Reisverhalen

Praktische informatie

Vliegtijd: ca. 6 uur
Tijdsverschil: 1 uur vroeger (geen zomertijd)
Taal: Engels
Valuta: Dalasi
Visum: check hier
Vaccinatie(s): check hier