IJsland

Door een warme golfstroom die langs IJsland trekt is het in IJsland minder koud dan u zou verwachten. In IJsland heerst een zeeklimaat; dat wil zeggen dat er redelijk zachte winters en koele zomers zijn. De breedtegraad zegt dus minder over de temperatuur, maar de ligging zorgt er wel voor dat het in het grootste deel van het land 's zomers nauwelijks donker wordt.

Voor natuurliefhebbers is IJsland echt een topbestemming! Door de vulkanische grond heeft het land veel bijzondere geisers en hotsprings te bieden. Ook zijn er immense fjorden en mooie watervallen te vinden. Vanaf de kust zijn populaire zoogdieren zoals dolfijnen, orka’s, bruinvissen en walvissen vaak te zien en op de grillige kliffen leeft de bijzondere papegaaiduiker.

Het eiland bestaat voor het grootste gedeelte uit ongerepte natuur en is één van de dunst bevolkte landen van Europa. Erg populair is de Golden Circle expeditie, waarbij alle hoogtepunten rondom Reykjavik worden aangedaan.

Reykjavik is de hoofdstad van IJsland en ook nog eens de meest noordelijke hoofdstad van de wereld! Er is veel van de authenieke IJslandse cultuur te ontdekken en wordt als één van de meest hippe steden van Europa beschouwd!

Reisverhalen

Praktische informatie

Vliegtijd: ca. 3 uur
Tijdsverschil: 1 à 2 uur vroeger
Taal: IJslands
Valuta: IJslandse Kroon
Visum: check hier
Vaccinatie(s): check hier