Israël

Israël is een land in het Midden-Oosten, in het smalle gebied dat Afrika en Azië met elkaar verbindt. De Staat Israël omvat het merendeel van het gebied dat bekend staat als het Land van Israël.

 

Israël is een ontwikkeld land, gelegen in een geografisch afwisselend gebied met een gevarieerd klimaat. In het noorden zijn er met sneeuw bedekte bergen te vinden en in het zuiden dorre, ongerepte natuur. Afgelegen en onbewoonde streken worden afgewisseld met moderne en drukke steden.


Israëls etnische en religieuze mozaïek is overvloedig en fascinerend. Zo zijn er talrijke culturele instellingen en mogelijkheden tot amusement. Dankzij haar bewogen geschiedenis en haar heilig respect voor de drie monotheïstische godsdiensten, zijn er in het land vele historische en heilige plaatsen te vinden. Het klimaat is bijna het hele jaar door zeer aangenaam. Het is echter aan te bevelen in de herfst (september - november) of in de lente (april - juni) naar Israël te komen, als het niet te warm, maar ook niet te koud is.

 

                            

Reisverhalen

Praktische informatie

Vliegtijd: ca. 4,5 uur
Tijdsverschil: 1 uur later
Taal: Hebreeuws en Arabisch
Valuta: Shekel
Visum: check hier
Vaccinatie(s): check hier