Kazachstan

Hoewel Kazachstan in formaat op de zesde plek van grootste landen ter wereld staat, staat het qua onbekendheid misschien nog wel hoger! Dit bijzondere land dat jarenlang onderdeel was van de Sovjet Unie, is tegenwoordig een heel liberaal land met een heel vriendelijke en trotse bevolking.

 

Het land bestaat voor een groot deel uit kale steppe, maar toch zijn er ook een aantal hele mooie natuurlijke hoogtepunten te vinden. Zo is er Charyn Canyon; een 90 kilometer lange kloof dat zijn weg dwars door de steppe baant. Ook zijn er prachtige bergen met dichte bossen en heldere meren, waar actieve sporten worden aangeboden zoals mountainbiken, quad-rijden en wandeltochten.

 

Astana is de nieuwe hoofdstad van het land. Doordat de stad nieuw is, zijn er veel futuristische gebouwen. Dit is de plek waar veel bedrijven gevestigd zijn en zich de meeste overheidsgebouwen bevinden.

 

De oude hoofdstad Almaty of Alma-Ata ligt in het zuiden bij de grens met Kirgistan (Kirgizië). Er zijn hier heel wat oude Sovjet monumenten te zien, maar ook mooie stadsparken, kerken en vele musea. Almaty is een studentenstad, je kunt er goed uitgaan maar reserveren is vaak wel een must. In het voorjaar wemelt het op de voetgangersstraat van de mensen die allemaal van de zon willen genieten. Dit komt doordat de winters in Kazachstan erg koud zijn en de zomers erg heet. Het voorjaar is dan ook de beste reistijd voor een reis naar Kazachstan.

Reisverhalen

Praktische informatie

Vliegtijd: 12 uur
Tijdverschil: 3 uur (zomer) 4 uur (winter)
Taal: Russisch
Valuta: Kazachse Tenge
Visum: check hier
Vaccinatie(s): check hier
charyn canyon shymbulak ski resort kameel, steppe Kazachstan bergen in Almaty