Oman

Oman; binnen de landsgrenzen bevinden zich prachtige landschappen, variërend van steile bergen en witte zandstranden tot een uitgestrekte woestijn die zich voor allerlei avonturen leent. Toch wordt het vaak het ‘Sultanaat van de Zee’ genoemd omdat het lange tijd het middelpunt is geweest van handel tussen het Oosten en Westen. Dat is dan ook de reden voor de eeuwenoude tradities, openheid en gastvrijheid, die ertoe heeft geleid dat het land ook vandaag de dag nog graag bezoekers ontvangt.

 

Het land is zelfstandig te bereizen; maar met een gids leer je over de tradities van het land en de authentieke cultuur die rijk is aan vertellingen en sprookjes. Dat maakt de ervaring wel echt compleet! Overdag kan het in de zomer gemakkelijk 45ºC worden, toch kan het - doordat er geen wolken zijn die warme lucht vasthouden - ’s nachts in de woestijn erg afkoelen.

Muscat is geen goedkope plaats om te overnachten. Een andere mogelijkheid is om iets verder de stad uit te gaan om ergens een tentje op te slaan. Vrij kamperen is namelijk in het gehele land toegestaan. En ben je een vogelliefhebber? Maak dan vanaf Salalah een uitstap(je) naar de Qara Mountains waar de Tawi Attair Sinkhole zich bevindt. Tawi Attair is ’s werelds twee na diepste sinkhole en wordt ook wel de ‘Well of Birds’ genoemd.

 

Oman is voor het overgrote deel een Islamitisch georiënteerd land. Er heerst godsdienst vrijheid, maar in het dagelijks leven staat de Islam bij het grootste deel van de bevolking centraal. Vrouwen kunnen absoluut zonder sluier over straat (m.u.v. Sultan Qaboos Grand Mosque). Het bedekken van andere lichaamsdelen (schouders/knieën) is ter eigen invulling. Ook alcohol wordt niet overal verkocht. Wel is in hotels meestal een lange lijst heerlijke wijnen te bestellen.

 

Bekijk ons reisaanbod voor Oman:

10 daagse Fly & Drive Sprookjesachtig Oman

- 10 daagse Fly & Drive Emiraten & Oman

Reisverhalen

Praktische informatie

Vliegtijd: ca. 7 uur
Tijdsverschil: 2 - 3 uur later
Taal: Arabisch en Engels
Valuta: Omaanse Rial
Visum: check hier
Vaccinatie(s): check hier