Seychellen

De eilandengroep De Seychellen is gelegen ten noorden van Madagaskar in de Indische Oceaan, ter hoogte van Kenia. De groep bestaat uit meer dan 100 eilanden, maar de hoofdeilanden voor toeristen zijn Mahé, La Digue en Praslin. De eilanden hebben ieder hun eigen charme.

Het hoofdeiland Mahé, kenmerkt zich door witte palmenstranden, prachtige flora en fauna en een bergachtig binnenland. Dit eiland is tevens het grootste en drukste eiland van deze archipel.

Op La Digue kun je fietsen en o.a. reuzenschildpadden zien. Voorheen was dit eiland autoluw, de laatste jaren neemt het verkeer echter in een rap tempo toe.

En Praslin, wow.. met recht een van de populairste eilanden van de archipel! De sfeer is er relaxed, de resorts zijn plaatjes, sublieme golfbaan en de stranden hagelwit. Het eiland is zo speciaal dat ooit werd gedacht dat dit de echte Hof van Eden was. In het nationale park Vallée de Mai vind je een palmsoort die nergens anders ter wereld groeit: de Coco-de-Mer (dubbele kokosnoot), het symbool van het eiland. 
 
De jetset hopt per helikopter van het ene naar het andere eiland. Sommige eilanden zijn alleen via de lucht te bereiken, per miniatuur vliegtuigje hop je naar een ander eiland (het uitzicht vanuit de lucht is erg mooi!!). Tussen de eilanden Mahé, La Digue en Praslin gaat ook gewoon een veerdienst. In de periode oktober en april is de zee rustig, in deze maanden kun je heel goed over het water reizen. In de andere maanden wordt vliegen aanbevolen. De hoofdeilanden bevinden zich buiten het orkaangebied, waardoor het er het hele jaar goed toeven is. 

Reisverhalen

Praktische informatie

Vliegtijd: ca. 10 uur
Tijdsverschil: + 2 uur (zomer: + 3 uur)
Taal: Engels, Frans en Creools
Valuta: Seychelse Roepie
Visum: check hier
Vaccinatie(s): check hier

 

Neem voor meer informatie over de Seychellen contact op met onze Afrika-specialisten: afrika@zonvaart.nl

Seychellen Mahe, bird Wandeltochten boot, seychelles, praslin