Verenigde Arabische Emiraten

Velen kennen de Verenigde Arabische Emiraten alleen nog van Dubai. Dubai is dan ook de grootste toeristische trekpleister, maar er is veel meer!

 

Je kijkt werkelijk je ogen uit in Dubai. Geen stad ter wereld heeft zoveel wolkenkrabbers van meer dan 200 meter hoog als Dubai. De één nog mooier en hoger dan de andere, met als topper de Burj Khalifa van 828 meter hoog.

Winkelcentra zijn er in overvloed. Ook hier geldt weer dat het ene centrum nog mooier en groter is dan het andere. Het grootste winkelcentrum ter wereld is de Dubai Mall met als publiekstrekkers het grootste zeeaquarium ter wereld en een ijsbaan. The Mall of the Emirates is al wat ouder maar doet niet veel onder voor de Dubai Mall. Hier is een indoor skibaan de belangrijkste attractie.
De brede wegen met heel veel (zeer goedkope) taxi’s, de metro en de tram die momenteel gebouwd wordt zorgen voor een voordelig transport tussen de verschillende stadsdelen en de hotels.
Omdat Dubai, in tegenstelling tot Abu Dhabi, geen eilanden heeft, zijn er een tweetal palmeilanden opgespoten en zestal eilanden die samen de vorm van de wereldkaart hebben.
Dan te bedenken dat er in Dubai voor 1980 zo goed als niets was!

 

Abu Dhabi is de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten (UAE). Hier zijn veel ambassades en ministeries gevestigd. De olie in de UAE komt voor 90% uit Abu Dhabi, de overige emiraten hebben bijna geen olie in de grond zitten!
In zijn in Abu Dhabi veel minder hotels dan in Dubai maar er wordt flink gewerkt om Dubai bij te houden.
Abu Dhabi-stad is gebouwd op een negental natuurlijke eilanden. De stad is enorm uitgestrekt en kent eigenlijk geen historisch centrum. De brede Corniche boulevard met aan de waterzijde een promenade fungeert min of meer als centrum. Aan en nabij deze brede boulevard zijn diverse hotels gelegen.
Op dit eiland zijn ook het grote winkelcentra Marina Mall en Abu Dhabi Mall gelegen en de Sjeik Zayed moskee en werkelijk schitterend gebedshuis, geïnspireerd door de Taj Mahal in Agra/India. Er is in deze wit marmeren moskee plaats voor 40.000 mensen. Echt een bezoek waard!

 

Bekijk ons reisaanbod voor Oman:

- 6 daagse combinatiereis Dubai & Abu Dhabi

10 daagse Fly & Drive Emiraten & Oman

Reisverhalen

Praktische informatie

Vliegtijd: ca. 6 uur
Tijdsverschil: 2 à 3 uur later
Taal: Arabisch
Valuta: Dirham
Visum: check hier
Vaccinatie(s): check hier