7 tips voor uw beste vakantie

Het is zo herkenbaar! U bent op vakantie geweest en zou dus volledig uitgerust thuis moeten komen, maar zo voelt u zich niet.. Dan heeft u uw vakantie dus niet op deze manier gevierd. Diverse wetenschappers hebben onderzoek gedaan naar vakantiepret. Daarom kunnen we met grote zekerheid adviseren: zo zou de perfecte vakantie gevierd moeten worden!

 

1. Voorpret

Gek genoeg zit een deel van het geheim in de voorpret. Wie zich enorm verheugt op een goed georganiseerde vakantie, zal uiteindelijk ook veel meer genieten van de vakantie. Mensen die een vakantie in het vooruitzicht hebben, voelen zich namelijk gelukkiger, zo blijkt uit onderzoek. Dus wilt u meer van uw vakantie genieten, boek dan bij een gedegen reisbedrijf en geen last minute, want dan mis je dus de hele voorpret.

 

2. Acht dagen

Acht is de beste periode als het om genieten van uw vakantie gaat. Het ultieme genieten bereikt een hoogtepunt na acht dagen, daarvoor hoef je dus geen lange reis van een maand te maken. Sterker nog: na een lange reis vervalt u sneller in uw oude patroon dan na korte reisjes. De oplossing: vaker op vakantie en minder lang.

 

3. Nieuwe dingen doen

De zomervakanties leken als kind altijd oneindig te zijn. Waar is die tijd gebleven?! Een zomervakantie als volwassene lijkt voorbij te vliegen. Dat komt doordat kinderen non-stop bezig zijn met nieuwe dingen doen en nieuwe dingen leren. Volwassenen vervallen vaak in routine, waardoor tijd sneller lijkt te gaan. Door dát juist te vermijden en open te staan voor nieuwe dingen, beleeft u meer plezier aan uw vakantie en lijkt deze ook nog langer te duren.

 

4. Dingen die je gelukkig maken

Uit diverse onderzoeken blijken de momenten waarop u zich normaal gesproken het gelukkigst voelt, momenten te zijn waarop u iets lekkers eet, ontspant, aan het sporten bent of tijdens sociale dingen. Voor het beste vakantiegevoel zou u dus precies die dingen moeten doen als u op reis bent: relaxen, beetje sporten, lekker eten en sociaal doen met andere mensen. Het is zo simpel.

 

5. Zorg voor een hoogtepunt aan het einde van uw vakantie

Gek genoeg blijkt de einde van de vakantie beter te blijven hangen dan het begin. De oplossing hiervoor is ook weer zo eenvoudig: sluit af met een knaller. Slaap in een chic hotel, ga luxe uit eten, flesje champagne erbij, boek een transfer van uw hotel naar de luchthaven: aan het einde van de vakantie is het allemaal te verantwoorden.

 

6. Overgang naar het normale leven

Probeer te vermijden om thuis te komen op zondagavond, om vervolgens op maandagochtend weer naar werk te gaan. Die overgang is iets te heftig en kunt u beter anders aanpakken. Probeer nog een beetje vast te houden aan het vakantiegevoel: doe dingen die u op vakantie ook deed, dan voelt het minder erg om weer in het 'normale leven' terug te komen. 

 

7. Spread the word

Deel uw vakantie-ervaringen met zo veel mogelijk mensen. Als u niemand vertelt hoe ongelofelijk leuk het was op vakantie, dan zakken uw goede herinneringen sneller weg. Deel uw foto's op sociale media, schrijf u mooiste vakantieherinneringen in een boekje en vertel alle mooie verhalen aan iedereen die het maar wil horen, dan blijft de herinnering in uw eigen gedachte levendig en geniet u nog heel lang na.

 

Bron: fastcompany.com op 29 juli 2015

Veel voordeel met ons VIPpakket

Veel voordeel met ons VIPpakket

Bekijk hier alle voordelen van ons VIPpakket. Bijvoorbeeld gratis wijzigen, niet aanbetalen en gratis omboeken bij een calamiteit. Wie wil dat nou niet!?

Rondreizen

Rondreizen

Destinations is onze rondreis-afdeling. Deze afdeling staat in direct contact met hoteliers en agenten in het buitenland. Zo stellen wij de mooiste reizen voor u samen, tegen de scherpste prijzen.

Aanbiedingen & Last Minutes

Aanbiedingen & Last Minutes

In onze Aanbiedingen & Last-minutes zoekmachine vergelijkt u gemakkelijk al het reisaanbod dat voldoet aan uw criteria en kiest u zonder moeite de beste prijs.

Reisinspiratie! Lees de mooiste reisverhalen...

Reisinspiratie! Lees de mooiste reisverhalen...

Onze ruim 80 medewerkers hebben heel veel specialistische kennis in huis en gezamenlijk ook heel veel landen bezocht. Lees hier hun verhalen ter informatie en heel veel reisinspiratie.