Busreis Het Zwarte Woud en Beieren

Busreis Duitsland - 12 dagen

Deze korte reis neemt u mee naar de middeleeuwse wijnstad Endingen, dat de verrassing is van het zuidelijke Zwarte Woud. Door het droge en aangename klimaat wordt dit gebied ook wel de 'Sonnenstube' van Duitsland genoemd. De vakwerkhuizen en vele kronkelige straten bepalen de sfeer in de steden en dorpen.

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

Hoogtepunten:

- Titisee 
- Belchen
- Bloemeneiland Mainau
- Mont Saint-Odile
- Colmar
- Freiburg
- Sankt Peter

 

Dag tot dag beschrijving:

 

Maandag

Naar Endingen
Na een kopje koffie op onze wisselplaats in Didam stapt u in uw Comfort Class touringcar, met een ruime stoelafstand van 85 centimeter, en rijden we de grens over richting het Zevengebergte. Onderbroken door diverse stops arriveren we voor het diner in ons hotel in Endingen.

 

Dinsdag 

Mont Saint-Odile en Colmar
We brengen vanochtend een bezoek aan Mont Sainte-Odile, gewijd aan de beschermheilige van de Elzas. Deze plaats wordt zowel aangedaan door bedevaarders die er tot rust komen, als door toeristen die worden aangetrokken door het panorama vanaf deze 763 meter hoge top.  Vele eeuwen lang bevond hier zich de zetel van een belangrijk klooster dat vandaag tot hotel is omgebouwd. In de middag brengen we een bezoek aan Colmar, de hoofdstad van de Elzasser Wijn, in de middeleeuwse stadskern staan vele vakwerkhuizen en er is voldoende gelegenheid om het stadje op eigen gelegenheid te verkennen.

 

Woensdag

Bloemeneiland Mainau

We maken een dagtocht naar het bloemeneiland Mainau in de Bodensee. Door het milde klimaat groeien hier diverse subtropische bloemen en struiken die doorgaans alleen rond de Middellandse Zee te zien zijn.

 

Donderdag

Titisee, de Belchen en St. Peter 

Vandaag een dagtocht naar de beroemde Titisee, de meest populaire vakantiebestemming in het Zwarte Woud. We passeren vervolgens de Feldberg, één van de hoogste bergtoppen in de omgeving. Via Todtnau en het Wiesental komen we op de Belchen. Er gaat een kabelbaan naar de top vanwaar u een adembenemend uitzicht heeft (kabelbaan excl. ca. € 6,50 p.p.). Er is zowel onder aan de kabelbaan als boven gelegenheid om iets te consumeren. We vervolgen onze tocht door het prachtige Münstertal en via het pittoreske stadje Staufen rijden we terug naar ons hotel.

 

Vrijdag

Freiburg en Sankt Peter 
We brengen vandaag een bezoek aan Freiburg, de hoofdstad van het Zwarte Woud. In het gezellige centrum van Freiburg krijgt u voldoende vrije tijd om de stad te verkennen. We verlaten Freiburg en via een prachtige route komen we in Sankt Peter, waar u de kerk van het indrukwekkende Benedictijnenklooster kunt bezoeken. Via het mooie Glottertal rijden we terug naar ons hotel.

 

Zaterdag

NederlandNa het ontbijt gaan we op weg naar Nederland. Na de afscheidsmaaltijd in Didam brengen de servicelijnen u naar uw uitstapplaats.

 

 

Reissom en vertrekdata:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inclusief

- Een kopje koffie bij vertrek
- Reis per luxe Comfort Class Touringcar
- Deskundige chauffeur tevens reisleider
- Welkomstdrankje
- Overnachtingen volgens programma
- 5x Ontbijt en 5x diner
- 4x Ontbijt en 5x diner (paasreis)
- Zwarte Woud specialiteiten avond
- Warme afscheidsmaaltijd

 

Exclusief

• entreegelden

 

Prijzen zijn exclusief € 2,50 Calamiteitenfonds en € 19,50 reserveringskosten per boeking. 

Bij te boeken: 
• Taxi Service
• annuleringsverzekering 
• reisverzekering 
• optionele excursies

 

 

Neem voor meer informatie contact op met uw vertrouwde reisadviseur van Zonvaart Reizen.
Let op: Het getoonde aanbod is slechts een selectie van ons totale reisaanbod. Wij werken samen met reisorganisaties in binnen- en buitenland en kunnen daardoor vrijwel elke reis aan u aanbieden.

 

Beste Reisbedrijf van Nederland!

Beste Reisbedrijf van Nederland!

Zonvaart Reizen is uitgeroepen tot Nederlands Beste Reisbedrijf en dat vieren we!

Aanbiedingen & Last Minutes

Aanbiedingen & Last Minutes

In onze Aanbiedingen & Last-minutes zoekmachine vergelijkt u gemakkelijk al het reisaanbod dat voldoet aan uw criteria en kiest u zonder moeite de beste prijs.

Reiservaringen op zondag

Reiservaringen op zondag

Elke maand deelt een reisspecialist van Zonvaart Reizen haar reiservaringen met alle geinteresseerden. Wij nodigen u van harte uit!

Reisinspiratie! Lees de mooiste reisverhalen...

Reisinspiratie! Lees de mooiste reisverhalen...

Onze ruim 80 medewerkers hebben heel veel specialistische kennis in huis en gezamenlijk ook heel veel landen bezocht. Lees hier hun verhalen ter informatie en heel veel reisinspiratie.