Busreis Kopenhagen en Malmö

Stedentrip Kopenhagen - 4 dagen

Ga mee naar de sfeervolle hoofdstad van Denemarken. Kopenhagen heeft kronkelende straatjes, sfeervolle havens en prachtige paleizen. Geniet van de vele winkels aan lange winkelstraat en niet te vergeten de kleine zeemeermin! De omgeving van Kopenhagen wordt uiteraard niet vergeten, zo brengen we een bezoek aan Slot Kronborg en kunt u de Zweedse stad Malmö ontdekken (optioneel). 

Onder leiding van een deskundige gids maken we een rondrit door de stad en zien alle hoogtepunten zoals Paleis Amaliënborg met de wisseling van de wacht en Kunsthal Charlottenburg. Uiteraard stoppen we bij het standbeeld van de kleine zeemeermin. De ontdekkingstocht gaat verder naar Helsingør in het noorden van Denemarken, bekend van kasteel Kronborg en verder naar de Zweedse stad Malmö. Over de bekende Sontbrug komen we weer terug in Kopenhagen.

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

Hoogtepunten:

- De kleine zeemeermin 
- Stadstour Kopenhagen met Nederlandse gids 
- Boottocht Kopenhagen 
- Kasteel Kronborg 
- Malmö (optioneel)

 

Dag tot dag beschrijving:

 

Vrijdag

Naar Kopenhagen

Via Lijnden, Utrecht, Amersfoort, Apeldoorn en Zwolle volgen we de snelweg richting Bremen en Hamburg naar Denemarken. Daarna rijden we verder naar Puttgarden voor de overtocht naar Rødby in Denemarken. In de loop van de avond komen we aan in de omgeving van Kopenhagen waar we drie nachten zullen verblijven.

 

Zaterdag

Stadstour Kopenhagen

Vandaag staat de Deense hoofdstad Kopenhagen op het programma. ‘s Ochtends maken we een drie uur durende stadsrondrit onder leiding van een Nederlandssprekende gids. U ziet onder meer Kunsthal Charlottenburg, het mooie Paleis Amaliënborg met de wisseling van de wacht en natuurlijk Den Lille Havfrue, het standbeeld van de kleine zeemeermin. Aansluitend kunt u de stad op eigen gelegenheid verder verkennen. Ga bijvoorbeeld lekker winkelen in de beroemde winkelstraat Strøget of breng een bezoek aan het beroemde attractiepark Tivoli. Nagenieten kunt u in het pittoreske Nyhavn, en haven met kleurrijke huizen. De bekende sprookjesschrijver Hans Christian Andersen heeft hier een deel van zijn leven doorgebracht. Nu zijn er veel restaurants en gezellige cafe’s te vinden. Een andere aanrader is de semi onafhankelijke enclave midden in Kopenhagen: Christiania. Broedplaats voor kunstenaars en bijzonder omdat het nagenoeg zelfvoorzienend is.

 

Zondag

Helsingør, Malmö (optioneel)

Vandaag kunt u kiezen voor een dagtocht naar Zweden (optioneel, kosten ca. € 20,- p.p.) of zelf Kopenhagen ontdekken. In het eerste geval nemen we u na het ontbijt mee naar Helsingør voor een bezoek aan het prachtige kasteel Kronborg, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het kasteel ligt op een landtong, waar de zeestraat de Sont op zijn smalst is. De Zweedse kust is slechts 4 km verwijderd en na het kasteelbezoek maken we dan ook de oversteek per veerpont naar Helsingborg in Zweden. We rijden langs de kust naar de stad Malmö, waar we een kort bezoek brengen. Het bekendste bouwwerk van de stad is de ‘Turning Torso’, een gebouw van 190 meter hoog met een draaiende vorm. Sinds 2000 is Zweden via een bijna 8 km lange brug met Denemarken verbonden. Via deze beroemde Sontbrug rijden we terug naar Denemarken waarna u in Kopenhagen nog een leuke boottocht door de stad kunt maken (optioneel, kosten ca. € 10,- p.p.).

 

Maandag

Naar huis

Vandaag nemen we afscheid van Denemarken. Na het ontbijt rijden we terug naar Zwolle, Apeldoorn, Amersfoort, Utrecht en Lijnden.

 

 

Reissom en vertrekdata:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inclusief

• reis per Comfort Class bus, o.l.v. Oad chauffeur/reisleider 
• verblijf in een 2-pers. kamer met bad of douche en toilet 
• logies en onbijt vanaf ontbijt 2e dag t/m ontbijt laatste dag 
• genoemde excursies

 

Exclusief

• entreegelden, ca. € 12,- p.p. 
• optionele excursies 

Optioneel bij te boeken: 
• dagtocht Kronborg en Malmö ca. € 20,- p.p. 
• Oad Taxi Service € 35,- per persoon retour 
• annuleringsverzekering 
• reisverzekering 
• excursies, ter plaatse te voldoen

 

Neem voor meer informatie contact op met uw vertrouwde reisadviseur van Zonvaart Reizen.
Let op: Het getoonde aanbod is slechts een selectie van ons totale reisaanbod. Wij werken samen met reisorganisaties in binnen- en buitenland en kunnen daardoor vrijwel elke reis aan u aanbieden.

 

Beste Reisbedrijf van Nederland!

Beste Reisbedrijf van Nederland!

Zonvaart Reizen is uitgeroepen tot Nederlands Beste Reisbedrijf en dat vieren we!

Aanbiedingen & Last Minutes

Aanbiedingen & Last Minutes

In onze Aanbiedingen & Last-minutes zoekmachine vergelijkt u gemakkelijk al het reisaanbod dat voldoet aan uw criteria en kiest u zonder moeite de beste prijs.

Reiservaringen op zondag

Reiservaringen op zondag

Elke maand deelt een reisspecialist van Zonvaart Reizen haar reiservaringen met alle geinteresseerden. Wij nodigen u van harte uit!

Reisinspiratie! Lees de mooiste reisverhalen...

Reisinspiratie! Lees de mooiste reisverhalen...

Onze ruim 80 medewerkers hebben heel veel specialistische kennis in huis en gezamenlijk ook heel veel landen bezocht. Lees hier hun verhalen ter informatie en heel veel reisinspiratie.