Busreis Mooi Moravië

Busreis Tjechië - 10 dagen

Deze prachtige reis laat de mooiste kanten van Tsjechië zien. Ons verblijf is in het Zuid-Moravische Hodonín, dichtbij de Slowaakse grens. 
Moravië heeft een lieflijk groen heuvellandschap en beschikt over rijke landbouwgronden en vele wijngaarden. De Moravische witte wijn is hier een begrip! 
Vanuit Hodonín maken we diverse excursies met vele hoogtepunten, zoals het slot Lednice en interessante steden als Olomouc en Kromeriz. Behalve de overweldigende pracht en praal van de steden laat u ook de schoonheid en rust van de Moravische natuur op u inwerken. 
Zuid-Moravië staat vooral bekend vanwege haar wijnen en uiteraard kan een bezoek aan een wijnproeverij dan ook niet in het programma ontbreken. Ook brengen we tijdens onze reis een bezoek aan de voormalige Tsjecho-Slowaakse stad Bratislava. Het historische centrum in deze stad is zeer bezienswaardig. De omgeving van het hotel nodigt uit tot het maken van prachtige wandelingen, waarna u in het hotel heerlijk kunt bijkomen op het prachtige panorama terras!

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

Hoogtepunten:

- Historisch Brno 
- Burcht Pernstejn 
- Olomouc, voormalig hoofdstad Moravië 
- Pittoresk Kromenriz 
- Hoofdstad Bratislava 
- Druipsteengrotten Moravische karst 
- Barokslot Lednice 
- Wijnproeverij Mikulov

 

Dag tot dag beschrijving:

 

Maandag

Heenreis

Vanaf Zeddam vertrekken we naar Duitsland. Via Frankfurt gaan we naar het overnachtingshotel in de omgeving van Neurenberg.

 

Dinsdag

Tjechië

Via Plzen arriveren we in Tsjechië en bereiken we onze bestemming Hodonín.

 

Woensdag

Pernstejn en Brno

Vanmorgen gaan we naar de indrukwekkende burcht Pernstejn. De stoere burcht temidden van de prachtige natuur zal u versteld doen staan. De burcht ligt hoog op een rots boven de Svratna-rivier. In de loop der eeuwen groeide een eenvoudige burcht uit tot een romantisch verdedigingscomplex. Binnen zien we zeer verschillende ingerichte vertrekken, ieder met een eigen thema. Vervolgens gaan we naar het historische centrum van Brno, waar de mooie 19-eeuwse architectuur weer in volle glorie is hersteld. Het weidse uitzicht vanaf de citadel op de Spilberk-heuvel is prachtig. Op de binnenplaats van het oude raadhuis kunt u de symbolen van de stad zien: de draak en het rad. Er is gelegenheid de stad te verkennen, te winkelen of op een terrasje te genieten.

 

Donderdag

Zuid-Moravië

Ten zuiden van Brno in het stroomgebied van de rivier de Dye liggen, temidden van wijngaarden en landbouwakkers, de plaatsjes Mikulov, Valtice en Lednice. Eeuwenlang was deze streek het middelpunt van de machtige geslachten Dietrichstein en Liechtenstein. De alom aanwezige kastelen vormen een interessante en rijke nalatenschap. De sobere burcht van Lednice werd in de 13e eeuw door de familie Liechtenstein omgetoverd tot een barokslot met allure. Na een bezoek aan het slot wandelt u door de strak aangelegde Franse tuin en dwaalt u door het romantische Engelse park met vijvers, eeuwenoude bomen en curiositeiten. Deze streek staat bekend om haar uitstekende Moravische witte wijnen en we besluiten deze dag met een bezoek aan een wijnproeverij in Mikulov.

 

Vrijdag

Bratislava

Vandaag gaan we naar de voormalig Tsjecho-Slowaakse stad Bratislava. Deze stad is tegenwoordig de hoofdstad van Slowakije. De stad is gelegen aan de rivier de Donau en de burcht torent hoog boven de stad uit. Het historische centrum is een bezoek meer dan de moeite waard!

 

Zaterdag

Moravische Karst

's Ochtends verkennen we de geheimzinnige onderaardse wereld van de Moravische Karst bij Blansko. In de kalksteenbodem van dit beboste heuvellandschap ligt een uitgebreid netwerk van druipsteengrotten, ondergrondse meren en gangen. Voor een bezoek aan de Punkva-grotten wandelen we met een gids door de gangen en grotten en maken een boottocht op de onderaardse rivier. Voor deze excursie raden wij u aan goede wandelschoenen te dragen. U bezoekt de sprookjeskoepel met stalactieten en stalagmieten.

 

Zondag

Macocha Kloof

We maken vandaag een prachtige natuurtocht, zodat u volop van de prachtige omgeving kunt genieten. Zo rijden we onder andere naar de bekende Macocha kloof.

 

Maandag

Olomouc en Kromeriz

Een dag die in het teken staat van pracht en praal! Tot de 17e eeuw was Olomouc de hoofdstad van Moravië en een belangrijk geestelijk centrum. Het grootse verleden is voorbij, maar het decor is nog steeds indrukwekkend. We bezoeken de 12e eeuwse Premysliden-burcht en de St. Wencelas-kathedraal. Op de terugweg stoppen we in het pittoreske stadje Kromeriz aan de Morava-rivier,waaraan Moravië z'n naam dankt. Het in renaissance- en barokstijl gebouwde stadscentrum valt niet voor niets onder monumentenzorg en u kunt er prachtige foto's maken.

 

Dinsdag

Terugreis

We nemen afscheid van Hodonín en rijden naar Karlovy Vary voor een bezoek. Dit is het beroemdste kuuroord van Tsjechië. Na het bezoek rijden we door naar de omgeving van Neurenberg voor de laatste overnachting.

 

Woensdag

Aankomst in Nederland 

Vandaag rijden we terug naar Nederland. Na aankomst in Zeddam staat er nog een afscheidsdiner voor u klaar.

 

Reissom en vertrekdata:

 

 

 

 

 

Inclusief

• reis per Comfort Class bus o.l.v. Oad chauffeur/reisleider 
• HALFPENSION (ontbijt en diner) vanaf diner 1e dag t/m ontbijt laatste dag 
• drankjes tijdens diner in hotel Panon 
• genoemde excursies 
• servicelijnen via Zeddam 

 

Exclusief

• entreegelden, ca. € 35,- p.p. 

Bij te boeken: 
• oad Taxi Service (€ 35,- per persoon retour) 
• annuleringsverzekering 
• reisverzekering 
• optionele excursies

 

Neem voor meer informatie contact op met uw vertrouwde reisadviseur van Zonvaart Reizen.
Let op: Het getoonde aanbod is slechts een selectie van ons totale reisaanbod. Wij werken samen met reisorganisaties in binnen- en buitenland en kunnen daardoor vrijwel elke reis aan u aanbieden.

 

Beste Reisbedrijf van Nederland!

Beste Reisbedrijf van Nederland!

Zonvaart Reizen is uitgeroepen tot Nederlands Beste Reisbedrijf en dat vieren we!

Aanbiedingen & Last Minutes

Aanbiedingen & Last Minutes

In onze Aanbiedingen & Last-minutes zoekmachine vergelijkt u gemakkelijk al het reisaanbod dat voldoet aan uw criteria en kiest u zonder moeite de beste prijs.

Reiservaringen op zondag

Reiservaringen op zondag

Elke maand deelt een reisspecialist van Zonvaart Reizen haar reiservaringen met alle geinteresseerden. Wij nodigen u van harte uit!

Reisinspiratie! Lees de mooiste reisverhalen...

Reisinspiratie! Lees de mooiste reisverhalen...

Onze ruim 80 medewerkers hebben heel veel specialistische kennis in huis en gezamenlijk ook heel veel landen bezocht. Lees hier hun verhalen ter informatie en heel veel reisinspiratie.