Het reisverhaal van Reiny en Willem Berris

Hier leest u het reisverhaal van onze klanten Reiny en Willem Berris uit Anna Paulowna. Zij maakten een 17-daagse rondreis door Vietnam.

 

"Op 5 januari begon onze reis naar Vietnam met een 13 uur durende vlucht via Hong Kong naar Hanoi, alwaar de thermometer op 23 graden stond. Lekker dus om mee te beginnen.

Hanoi, de hoofdstad van Vietnam, is een drukke, gezellige stad met een overvloed aan winkeltjes, eetgelegenheden, markten en zwermen brommers en scooters. Centraal gelegen rond het Hoan Kiem-meer hebben we alles op loopafstand bekeken en ons laten onderdompelen in de Vietnamese eet- en drinkcultuur. Alles wat leeft en groeit, staat hier op het menu. Van kip, varken, allerlei mogelijke vissoorten, schelpdieren tot orgaanvlees, padden en zelfs hond.

 

 

 

 

 

 

 

 

Na vier dagen zijn we met de nachttrein in een Spartaans treinstel van Russische makelij afgezakt naar Hue. Een ritje van 650 km waarna we 's morgens arriveerden. Hue is een voormalige keizerstad waar we de Keizerlijke citadel, de pagodes en de stad zelf, uitgebreid bezocht hebben. Tot slot hebben we een boottocht over de parfumrivier gemaakt in een drakenboot.

Vanuit Hue reisden we per auto naar Hoi An. Een ritje van 135 km waar we ruim drie uur over deden. Hierdoor kregen we een goede indruk van het wegennet en wat zich hierlangs allemaal afspeelt, zowel in de stad als op het platteland. Alles vindt plaats langs de straat of in de goot: het repareren van bromfietsen en meubels, het wassen, koken en eten etcetera. Teveel om op te noemen.

Hoi An is onder andere door invloed van vroegere Chinese immigranten geworden tot een toeristisch rustpunt met antieke Chinese huizen, restaurantjes, kleermakers en winkeltjes. We hebben daar tussen de rijstvelden door gefietst, het strand bezocht aan de Zuid-Chinese zee en uiteraard weer veel lokale eetgewoontes beproefd.

Vervolgens zijn we per auto naar Danang gereden, vanwaar we de vliegreis naar Ho Chi Min-stad - het vroegere Saigon hebben gemaakt. Ho Chi Min-stad is met 9 miljoen inwoners en evenzoveel scooters, de grootste stad van Vietnam. Het is een chaotische stad met druk verkeer en een tropische warmte van gemiddeld 35 graden, gelegen aan de Saigon rivier. Hier hebben we diverse musea, pagodes, de botanische tuin en vele 24-uursmarkten bezocht. Vooral 's avond als de temperatuur wat aangenamer werd, was het heel gezellig in de ontelbare eetgelegenheden met de zeer vriendelijke mensen die deze Vietnamese stad bevolken.

Vanuit Saigon ving de terugreis via Hong Kong aan. Met 1055 gemaakte foto’s op zak zijn we na 16 uur vliegen op Schiphol aangekomen bij min twee graden! Onze reis is mede uitgestippeld in samenwerking met de dames van Zonvaart Reizen in Anna Paulowna. Ja, je moet er zeker moeite en inspanningen voor over hebben om wat van de wereld te zien, maar het was het volledig waard om deze blik in een totaal andere cultuur te kunnen werpen.

 

Dit reisverhaal leest u ook in:

Hollands Kroon van 10 februari 2016

Rondreizen

Rondreizen

Destinations is onze rondreis-afdeling. Deze afdeling staat in direct contact met hoteliers en agenten in het buitenland. Zo stellen wij de mooiste reizen voor u samen, tegen de scherpste prijzen.

Reiservaringen op zondag

Reiservaringen op zondag

Elke maand deelt een reisspecialist van Zonvaart Reizen haar reiservaringen met alle geinteresseerden. Wij nodigen u van harte uit!

Reisinspiratie! Lees de mooiste reisverhalen...

Reisinspiratie! Lees de mooiste reisverhalen...

Onze ruim 80 medewerkers hebben heel veel specialistische kennis in huis en gezamenlijk ook heel veel landen bezocht. Lees hier hun verhalen ter informatie en heel veel reisinspiratie.