Hoe kies ik de juiste huurauto?

Raampje open, muziekje aan, de kids op de achterbank lekker alle ruimte… Om het meeste uit uw vakantie te halen, heeft u natuurlijk wel de juiste huurauto nodig. Bij een gemiddelde roadtrip wordt er zo’n 870 kilometer afgelegd, dat is niet niks! Een beetje comfort is dus wel gewenst. En tja, die bagage moet ook wel passen! Maar hoe kiest u nu de juiste huurauto?

 

Aantal personen en bagage

Voordat u uw huurauto gaat reserveren, is het handig om uzelf een aantal vragen te stellen. Bijvoorbeeld: hoeveel personen reizen er mee en hoeveel bagage moet u kwijt in de achterbak? U kunt natuurlijk kiezen voor de kleinste of goedkoopste categorie als je met 4 personen reist. Maar heeft u ook allemaal een grote koffer mee? Dan wordt het proppen: niet erg comfortabel!

 

Aan de hand van de in onze zoekmachine geboden indicaties kunt u inschatten of de huurauto groot genoeg is voor u, uw reisgezelschap én alle baggage. Maar let op: het is een indicatie en koffergroottes kunnen verschillen. Dus twijfelt u? Kies dan voor een auto met meer ruimte, zodat u zeker weet dat alle koffers passen. Een autoritje van 10 minuten (van het vliegveld naar je vakantieadres) met de koffers op schoot is wel te doen. Maar gaat u rondreizen en toert u van de ene naar de andere accommodatie, dan is wat extra ruimte natuurlijk erg welkom!

 

Liever automaat of handgeschakeld?

Bent u thuis gewend om in een automaat te rijden? Dan is het wel zo fijn om dit tijdens uw vakantie ook te kunnen doen. U kunt hier gemakkelijk op filteren, door ‘Automaat’ aan te vinken. Gaat u naar een links rijdend en bent u gewend om in een handgeschakelde auto te rijden? Overweeg dan om voor uw vakantie een huurauto met automaat te reserveren. Dit is namelijk makkelijker!

 

Specifieke auto reserveren

Heeft u goed nagedacht over uw huurauto en weet u precies hoeveel ruimte u nodig hebt voor bagage en souvenirs? Goed. En denkt u nu: ik wil die Citroën C1 boeken? Houd dan even rekening met het feit dat u een categorie reserveert, en niet een specifiek merk of model. Binnen elke categorie vallen verschillende autotypes. Het is dus niet zo dat u altijd de auto krijgt die als voorbeeld wordt afgebeeld. Wel is het de bedoeling dat je een auto uit dezelfde categorie aangeboden krijgt. Dit betekent dat er evenveel personen en bagage in vervoerd kunnen worden.

Het is wel mogelijk om te selecteren op uitrusting, zoals airco, automaat, aantal deuren etc.

Het kan voorkomen dat u een Fiat Panda (categorie) boekt, maar ter plaatse een Citroën C1 als huurauto krijgt. Vandaar dat de iconen die bij de huurauto’s worden getoond zoals aantal deuren, aantal personen en aantal koffers altijd een indicatie zijn.

 

Genoeg advies, ik wil nu zoeken naar mijn ideale huurauto! KLIK HIER

 

Voor een goed advies over autohuur kunt u altijd contact opnemen met onze reisadviseurs. Wij helpen u graag de perfecte Sunny Car voor uw vakantie te vinden.

Autohuur

Autohuur

Wilt u genieten van het gemak van een auto tijdens u reis? Boek hier u huurauto voor op de plaats van bestemming.

Rondreizen

Rondreizen

Destinations is onze rondreis-afdeling. Deze afdeling staat in direct contact met hoteliers en agenten in het buitenland. Zo stellen wij de mooiste reizen voor u samen, tegen de scherpste prijzen.

Welke reisverzekering past bij u?

Welke reisverzekering past bij u?

Vind hier de reis- en/of annuleringsverzekering die bij u past en bereken vrijblijvend uw premie.

Reisinspiratie! Lees de mooiste reisverhalen...

Reisinspiratie! Lees de mooiste reisverhalen...

Onze ruim 80 medewerkers hebben heel veel specialistische kennis in huis en gezamenlijk ook heel veel landen bezocht. Lees hier hun verhalen ter informatie en heel veel reisinspiratie.