Onderzoek consumentenbond: veel mis bij autohuur

Autohuur, het is een populair onderwerp in de media. Onlangs was autohuur in het tv-programma Opgelicht het hoofdonderwerp. Ook de Consumentenbond besteedde er een artikel aan in de Reisgids van de Consumentenbond (editie juli/augustus 2015). Het is al door vele media opgepikt, zoals het Algemeen dagblad en RTL Nieuws. In de artikelen wordt aangegeven wat er mis gaat met autoverhuur in het buitenland.

 

GROOTSTE VALKUILEN NA HET BOEKEN 

Ruim twaalf autoaanbieders werden met elkaar vergeleken in het onderzoek van de Consumentenbond. Wil je in het buitenland een auto huren, let dan goed op. Uit het onderzoek kwamen vier valkuilen naar voren die voor veel extra kosten kunnen zorgen.

 

Valkuil #1 – Extra verzekeringen

Een basisverzekering dekt vaak niet het eigen risico bij schade en diefstal. De lokale autoverhuurder probeert u een extra verzekering te verkopen om het eigen risico (tot meer dan €1000) te verkleinen of volledig af te kopen. U betaalt al snel € 15,- per dag extra. Bij onze autohuur via Sunny Cars hoeft zich niet druk te maken over dit soort situaties. U bent standaard verzekerd zonder eigen risico! En mocht u wel een eigen risico hebben bij de lokale partner, dan dient u het bedrag voor schade of diefstal voor te schieten. Onze partner Sunny Cars betaalt uw volledige bedrag terug bij thuiskomst.

 

Valkuil #2 – Brandstoftrucs

Betalen voor een volle tank bij leeg inleveren. Dit is de full-empty regeling. Het probleem is dat er voor het voltanken van de door u leeg ingeleverde tank bij de inleverplaats vaak veel meer kosten in rekening worden gebracht dan bij de normale pomp. En soms betaalt u nog een servicetoeslag ook. Dit is een onaangename verrassing voor vele huurders.

 

Valkuil #3 – Zogenaamde schade

Er is schade die niet opgemerkt is bij de aanname van de auto, maar bij het inleveren wel opeens genoteerd wordt. Tip: laat een medewerker de auto checken en aftekenen. Kan dit niet? Maak dan zelf foto's van de auto.

 

Valkuil #4 – Spookafschrijvingen

Een afschrijving van uw creditcard is snel gemaakt, houd goed in de gaten of er geen afschrijvingen zijn na het inleveren van de auto. 

 

Volgens het onderzoek was onze partner de enige waar geen extra kosten bijkwamen na de prijs waarmee geadverteerd wordt. Dat maakt ons trots. Hoewel zij niet de meest voordelige was, zijn zij wel de meest complete aanbieder. Dit allemaal dankzij de heldere en volledige all-inclusive huursom.

 

valkuilen-autohuur-buitenland

 

HUUR VEILIG EEN AUTO

  • Wilt u in het buitenland een auto huren, let dan goed op: – Wat is er wel en niet verzekerd? Zelfs als het eigen risico is afgekocht, dan valt de glas-banden-bodem-dakschade daar vaak buiten.
  • Welke tankregeling is van toepassing? – Zijn er extra kosten voor extra diensten als one-way of hotelaflevering?
  • Laat een medewerker de auto checken en aftekenen dat er geen schade was. Kan dit niet? Maak dan foto's van de auto.
  • Bewaar het huurcontract, bonnetjes en andere papieren. Dit kan dienen als bewijsmateriaal. Bovendien kunt u terugzien waarvoor u hebt getekend.
  • Problemen bij de aanname of tijdens de huurperiode? Maak 24/7 gebruik van ons noodnummer dat op het voucher vermeld staat.

GEEN GEDOE OP VAKANTIE

De Consumentenbond pleit voor een totaalprijs inclusief alle noodzakelijke verzekeringen, zonder eigen risico. Zoals wij dat aanbieden. Daar zijn wij ontzettend blij mee. Want laten we niet vergeten, u hebt vakantie, dus u zit waarschijnlijk niet te wachten op gedoe rondom uw huurauto. Nee, huppakee die auto in en genieten van uw vakantie. Dat maakt toch alles veel makkelijker?

 

Wilt u ook genieten van uw vrijheid tijdens uw vakantie? En genieten van de service die wij in samenwerking met onze partner Sunny Cars bieden? Klik hier om te bekijken voor prijzen en mogelijkheden op uw vakantiebestemming. 

 

Bron: Sunny Cars - 10 juli 2015

Directopreis.nl

Directopreis.nl

Wilt u lekker naar de zon? Of heeft u zin in een mooie citytrip? De voordeligste vakanties vindt u op Directopreis.nl. In de zoekmachine vergelijkt u met gemak de prijzen van alle aanbieders.

Autohuur

Autohuur

Wilt u genieten van het gemak van een auto tijdens u reis? Boek hier u huurauto voor op de plaats van bestemming.