Reizigers naar Griekenland opgelet

 

BTW verhoging doorberekenen bij reeds geboekte chartervliegreizen mag niet

De afgelopen dagen hebben – zo blijkt uit perspublicaties – sommige hoteliers in Griekenland bij Nederlandse toeristen aangekondigd de in Griekenland afgesproken BTW verhoging door te berekenen aan toeristen. Uit art. 8 lid 2 sub a van de ANVR Reisvoorwaarden volgt dat deze stijging bij chartervliegreizen – indien de bedoelde verzorging onderdeel uitmaakt van de geboekte pakketreis (bijv. voor ontbijt, halfpension, all inclusive) – NIET mag worden doorberekend aan de reiziger. Dit geldt natuurlijk niet voor de verzorging die geen onderdeel uitmaakt van de geboekte pakketreis. 

 

Advies niet akkoord te gaan 
Wij raden u aan op de vakantiebestemming onder geen beding met een dergelijke verhoging door de hotelier akkoord gaan en – als bovengenoemde situatie zich voordoet – niet te betalen, maar u onmiddellijk te melden bij de lokale vertegenwoordiging van de touroperator/agent en, als dit niet tot een oplossing leidt, tot de touroperator in Nederland.

Overleg ANVR - Consumentenbond 
Conform hetgeen wordt bepaald in art. 8 lid 2 sub b van de ANVR Reisvoorwaarden zal de ANVR in overleg treden met de Consumentenbond om in gezamenlijkheid vast te stellen in hoeverre er hier sprake is van het onvoorzienbaar verhogen van belastingen die de touroperator de mogelijkheid biedt tot 20 kalenderdagen voor vertrek de reissom te verhogen. Indien er wordt besloten dat dit zal worden doorberekend zullen wij u hier natuurlijk direct over informeren.

 

ANVR Nieuws - 21 juli 2015: Zie ook: http://www.anvr.nl/reisvoorwaarden/

Autohuur

Autohuur

Wilt u genieten van het gemak van een auto tijdens u reis? Boek hier u huurauto voor op de plaats van bestemming.

Aanbiedingen & Last Minutes

Aanbiedingen & Last Minutes

In onze Aanbiedingen & Last-minutes zoekmachine vergelijkt u gemakkelijk al het reisaanbod dat voldoet aan uw criteria en kiest u zonder moeite de beste prijs.