Top 10: De beste snorkelbestemmingen ter wereld

Met een snorkel en duikbril in de hand bent u helemaal klaar om de onderwaterwereld te gaan verkennen. Is het spotten van de mooiste koraalriffen en kleurrijke vissen iets voor u? Neem dan een duik in deze droomsnorkelplekken!

 

Galapagos Eilanden (Ecuador)

Hier komt u geen kleurrijke koraalriffen en vissen tegen. In dit gebied gaat het om het grotere zeeleven zoals zeeleeuwen, haaien, dolfijnen, schildpadden en pinguïns. Het leven onder water is vriendelijk en toegankelijk. Het kan zomaar zijn dat u een zeeleeuw tegenkomt of een groep zeeschildpadden voorbij zwemt.

 

Silver Bank (Dominicaanse Republiek)

Een van de weinige plekken in de wereld waar mensen kunnen zwemmen en snorkelen met bultrugwalvissen. Silver Bank is een ondiep gedeelte in de Caribische Zee, hierdoor kunnen er geen grote schepen komen.

 

Raja Ampat (West Papua, Indonesië)

Bovenaan de 'snorkellijst' staat Raja Ampat, gelegen in Indonesië. In dit gebied leeft wel drie kwart van alle koraalsoorten. Daarnaast snorkelt u tussen duizend verschillende soorten vissen, schildpadden, haaien en manta’s in een gebied van 50.000 vierkante kilometer eilanden en water. Op de eilanden zijn maar weinig toeristen te vinden, dus heeft u het gebied bijna helemaal voor uzelf.

 

 

 

 

 

De Filipijnen

Bij de Filipijnen denkt u misschien niet direct aan de perfecte snorkelbestemming. Toch beschikt het gebied over een paar opvallende locaties. Eén daarvan is Noa Noa Island met haar prachtige gekleurde vissen en riffen. Daarnaast is er nog Bay of Donsol, waar u naast walvishaaien kunt zwemmen.

 

Koraaldriehoek

De koraaldriehoek verwijst naar een zeegebied in zuid-oost Azië met een grote biodiversiteit. Ook de cijfers zijn gigantisch! U vindt er  75% van alle koraalsoorten en 2000 soorten koraalvissen leven in dit gebied.

 

Isla Holbox (Mexico)

Isla Holbox is een populaire bestemming om te zwemmen met walvishaaien. Tijdens de zomermaanden zoeken deze dieren naar plankton. Op deze manier kunnen snorkelaars zwemmen met deze gigantische dieren, die soms een lengte van wel 18 meter bereiken.

 

Palau (Micronesia)

Op deze locatie kunt u zwemmen met kwallen zonder nare steken te krijgen. In het ongewone kwallenmeer leven miljoenen kwallen. Daarnaast zijn er in de onderwaterwereld van Palau ook schildpadden, tropische vissen, manta’s en haaien te bewonderen.

 

De Salomonseilanden

De eilanden zijn mega populair bij duikers. Er liggen veel gezonken oorlogsschepen op de bodem en u vindt er onder andere adelaarsroggen, haaien en barracuda’s. Ook niet onbelangrijk is dat Uepi Island en Mary Island – ook boven water – prachtige locaties zijn om te snorkelen.

 

Komodo National Park (Indonesië)

In Komodo National Park kunt u niet alleen echte Komondoveranen in het wild zien, u kunt er ook geweldig snorkelen. Het is geen wonder dat de riffen en eilanden goed beschermd worden; al meer dan 30 jaar is het gebied werelderfgoed.

 

Great Barrierreef (Australië)

Met wel 2900 individuele riffen met een lengte van 2300 kilometer is het ‘s werelds grootste ecosysteen. Het Great Barierreef bestaat al zo’n 500.000 jaar. Maar er is haast geboden! Onderzoekers zeggen dat alle levende dieren in het gebied in 2050 zullen zijn uitgestorven als gevolg van de klimaatveranderingen.

 

Bron: o.a. CNN, 17 augustus 2015

Vraag direct een reisvoorstel aan

Vraag direct een reisvoorstel aan

Is uw droomreis niet in ons online weergegeven aanbod te vinden, vraag dan geheel vrijblijvend een reisvoorstel aan zodat wij uw persoonlijke reiswensen in vervulling kunnen laten gaan.

Directopreis.nl

Directopreis.nl

Wilt u lekker naar de zon? Of heeft u zin in een mooie citytrip? De voordeligste vakanties vindt u op Directopreis.nl. In de zoekmachine vergelijkt u met gemak de prijzen van alle aanbieders.

Vliegvakanties

Vliegvakanties

Rondreizen

Rondreizen

Destinations is onze rondreis-afdeling. Deze afdeling staat in direct contact met hoteliers en agenten in het buitenland. Zo stellen wij de mooiste reizen voor u samen, tegen de scherpste prijzen.