Vlieg Busrondreis Dublin, Belfast en Noord Ierland

Vlieg Busrondreis (Noord-) Ierland - 9 dagen

Een fantastische reis, waarin u de mooiste natuurgebieden en kusten van het noordelijk deel van Ierland bezoekt. Het voor velen onbekende noorden van Ierland heeft een betoverend landschap, zoals de Glens of Antrim en in het schilderachtige noordwesten komt u nog het echte landelijke Ierland tegen.

 

Ook maakt u kennis met indrukwekkende natuurverschijnselen zoals de Giant´s Causeway, en het door gletsjers uitgesleten dal Glenveagh. Voor de echte Ierse beleving moet u in het ruige graafschap Donegal zijn. Dit willen wij u dan ook niet onthouden. Het indrukwekkende Glenveagh National Park is verlaten, ruig en ongerept. Als aangename verrassing ligt daar in het hart een kasteel met prachtige tuinen.

 

Even verderop geniet u van rafelige kusten, prachtige baaien, gestapelde muurtjes en wilde fuchsia’s. Naast prachtige natuur- en kustgebieden, ziet u enkele fraaie kastelen en bezoeken we de steden Dublin en Belfast.

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoogtepunten:

- Stadsrondrit Dublin
- Mount Stewart 
- Stadsrondrit Belfast
- Carrick-a-Rede rope bridge 
- Giant’s Causeway 
- Glenveagh National Park 
- Folk museum Glencolumbkille 
- Slieve League Cliffs
- Donegal Castle 
- Florence Court 
- Boyle Abbey 
- Wicklow Mountains

 

Dag tot dag beschrijving:

 

Zaterdag

Dublin

Na aankomst op de luchthaven rijden we naar de Ierse hoofdstad. Afhankelijk van de vluchttijd maken we een stadsrondrit langs de belangrijkste bezienswaardigheden en de beroemde Georgian Houses met de felgekleurde deuren. We verblijven de eerste nacht in de omgeving van Dublin.

 

Zondag

Mount Stewart en Belfast

Op weg naar het noorden doen we Monasterboice aan, waar het mooie 9e eeuwse High Cross de bezienswaardigheid is. Na een korte stop bij Hillsborough Castle, één van de officiële verblijfplaatsen van het Britse staatshoofd, rijden we naar het fraaie Mount Stewart, een landhuis dat onlangs na een uitvoerige restauratie haar oude luister heeft terug gekregen.

Aan het einde van de dag komen we aan in Belfast, onze bestemming voor de volgende 2 dagen.

 

Maandag

Belfast

Vandaag maken we kennis met deze interessante stad. De voortdurende onlusten in Noord-Ierland gedurende de laatste decennia van de vorige eeuw maakten dat toeristen dit gebied links lieten liggen. Na een vredesproces dat met horten en stoten is verlopen, zijn er nu gelukkig betere tijden aangebroken. De bewoners ontvangen u graag en zijn met recht trots op hun Victoriaanse stad. We zien o.a. de protestante wijk Shankill en de katholieke wijk Falls, waar de befaamde muurschilderingen herinneren aan de ‘troubles’ van de voorbije jaren.

In de middag heeft u de tijd om het centrum verder te verkennen, het Titanic museum te bezoeken of te winkelen in het moderne overdekte Victoria Shopping Centre.

 

Dinsdag

Kustroute naar Ballybofey

Een prachtige tocht langs Carrickfergus Castle en de Glens of Antrim naar de Carrick-a-Rede Rope Bridge. Deze touwbrug overspant de ca. 18 m brede en 24 m diepe kloof tussen het vaste land en een klein eiland.

Genietend van mooie uitzichten rijden we verder naar de Giant’s Causeway aan de noordkust. Hier is het alsof de reus Finn MacCumhaill de 37.000 zeskantige basaltblokken als dicht opeengepakte potloden heeft neergegooid, met de achterkant naar boven. Met als doel een verhoogde weg (‘causeway’) aan te leggen, om zijn tegenstander op het Schotse eiland Staffa te bereiken.

Aan het einde van de dag komen we aan in Ballybofey voor 2 overnachtingen.

 

Woensdag

Glenveagh National Park

Vandaag maken we een tocht door het ruige graafschap Donegal. It’s different up here, zeggen de Ieren. En inderdaad, het binnenland is hier onherbergzaam en verlaten, de kustlijn spectaculair met zandstranden en granietkusten. In deze streek wordt nog Gaelic gesproken. ’s Ochtends gaan we naar de mooie bergen van Glenveagh National Park. Aan de oever van het meer ligt heel verrassend een romantisch kasteel.

Na de rondleiding heeft u de tijd om de tuinen te bewonderen of een stevige wandeling te maken. In de middag vervolgen we onze tocht en komen na het ruige binnenland aan de grillige kust.

Onderweg heeft u schitterend uitzicht op de ongerepte heuvels van Donegal, de Atlantische Oceaan en verschillende eilandjes.

 

Donderdag

Baai van Donegal en omgeving

Via een mooie route gaan we naar Glencolumbkille, waar in het Folk Museum een indruk wordt gegeven van het leven in vroeger tijden. Hierna nemen we een kijkje bij de hoogste kliffen van Ierland! Onze bus kan daar niet komen, dus gaan we met alternatief vervoer (excl. ca. 8,50 p.p.)

In de middag bezoeken we Donegal Castle. Vervolgens vertrekken we in zuidelijke richting verder langs de baai van Donegal en bereiken Bundoran.

 

Vrijdag

Florence Court en Sligo

Na het ontbijt rijden we langs de bijzondere tafelberg Ben Bulben en gaan even later weer de grens van Noord-Ierland over om een bezoek te brengen aan Florence Court, een fraai landhuis uit de 18e eeuw waar met name het uitbundige pleisterwerk op de plafonds indrukwekkend is. Ook maakt u vandaag kennis met het merengebied van Leitrim.

 

Zaterdag

Boyle Abbey en Dublin

Na het vertrek uit Bundoran rijden we naar Boyle, waar we Boyle Abbey kunnen bezoeken, een cisterciënzer klooster met verrassende Keltische elementen. Aan het begin van de middag gaan we in oostelijke richting en maken nog een tocht door de Wicklow Mountains alvorens we richting Dublin gaan voor onze laatste overnachting.

 

Zondag

Howt en Nederland

Alvorens we huiswaarts gaan, bezoeken we het gezellige vissersdorp Howth. En dan komt er toch echt een einde aan deze prachtige reis en gaan we naar de luchthaven van Dublin voor de terugvlucht naar Amsterdam.

 

Reissom en vertrekdata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inclusief

• Vlucht van Amsterdam naar Dublin v.v. met Aer Lingus
• Luchthavenbelasting en brandstofheffing 
• Overnachtingen volgens programma
• Locale touringcar met chauffeur
• Deskundige Nederlandssprekende reisleiding
• 8x ontbij
• 8x diner

 

Exclusief

• entreegelden

 

Prijzen zijn exclusief € 2,50 Calamiteitenfonds en € 19,50 reserveringskosten per boeking. 

Bij te boeken:
• annuleringsverzekering 
• reisverzekering 
• optionele excursies

 

 

Neem voor meer informatie contact op met uw vertrouwde reisadviseur van Zonvaart Reizen.
Let op: Het getoonde aanbod is slechts een selectie van ons totale reisaanbod. Wij werken samen met reisorganisaties in binnen- en buitenland en kunnen daardoor vrijwel elke reis aan u aanbieden.

 

Beste Reisbedrijf van Nederland!

Beste Reisbedrijf van Nederland!

Zonvaart Reizen is uitgeroepen tot Nederlands Beste Reisbedrijf en dat vieren we!

Aanbiedingen & Last Minutes

Aanbiedingen & Last Minutes

In onze Aanbiedingen & Last-minutes zoekmachine vergelijkt u gemakkelijk al het reisaanbod dat voldoet aan uw criteria en kiest u zonder moeite de beste prijs.

Reiservaringen op zondag

Reiservaringen op zondag

Elke maand deelt een reisspecialist van Zonvaart Reizen haar reiservaringen met alle geinteresseerden. Wij nodigen u van harte uit!

Reisinspiratie! Lees de mooiste reisverhalen...

Reisinspiratie! Lees de mooiste reisverhalen...

Onze ruim 80 medewerkers hebben heel veel specialistische kennis in huis en gezamenlijk ook heel veel landen bezocht. Lees hier hun verhalen ter informatie en heel veel reisinspiratie.