Vlieg Busrondreis Kleurrijk Sicilië

Rondreis Sicilië - 8 dagen

Het eiland Sicilië ligt centraal en is door de vulkanische as van de Etna zeer vruchtbaar. Daarom zijn hier al eeuwenlang allerlei volkeren terecht gekomen en is hier een mengelmoes van culturen ontstaan. Wist u bijvoorbeeld dat u op Sicilië de best bewaarde Griekse tempels ter wereld aantreft? Rijdend door schitterende landschappen zult u verrast worden door de onbekende schatten die dit bijzondere eiland herbergt. De gehele reis wordt begeleidt door een deskundige Oad reisleid(st)er. 

 

U ziet en proeft de pracht van dit eiland tijdens deze reis in de talloze monumenten, het betoverende landschap en in het heerlijke Siciliaanse eten. Vele verschillende culturen, waaronder die van de Grieken, Romeinen, Arabieren, Byzantijnen en Normandiërs hebben hun sporen achtergelaten. We bezoeken het gezellige, langs de kust en aan de voet van de Etna gelegen stadje Taormina. Één van de hoogtepunten van deze reis is natuurlijk een bezoek aan de hoogste actieve vulkaan van Europa, de Etna. Als u wilt kunt u een wandelingetje maken in het maanlandschap rondom een krater op 2.900 meter hoogte (optioneel). Bovendien zullen we een stukje meereizen met de Circumetnea, het boemeltreintje dat rondom de Etna rijdt. Het is genieten van het mooie landschap van de Etna en we eindigen in Randazzo, een plaatsje waar alle gebouwen in het centrum zijn opgetrokken uit zwarte lavasteen. Een bezoek aan Siracusa, de Griekse stad van Sicilië mag niet ontbreken. U ziet het beroemde amfitheater en het schiereiland Ortygia. In Piazza Armerina bezoekt u de resten van een Romeinse villa. Via Agrigento, bekend om zijn goed bewaarde klassieke tempels, rijden we verder naar Marsala en langs de westkust van het eiland. We zien de Griekse tempel van Segesta en overnachten bij de Siciliaanse hoofdstad Palermo. In de bouwwerken van deze monumentale stad ziet u het verleden van het eiland terug. Indrukwekkend is de Normandische kerk van Monreale. Cefalù is misschien wel de gezelligste kustplaats van Sicilië, gelegen onder een steile rotspartij, met mooie stranden en een wirwar van aantrekkelijke middeleeuwse straatjes. Overal in Sicilië vindt u schilderachtige kleine, tot zeer kolossale kerken, vele met sublieme mozaïeken. 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoogtepunten:

- De nog werkende vulkaan Etna 
- Zoutpannen bij Trapani 
- Griekse tempels bij Agrigento 
- Romeinse Villa in Piazza Armerina 
- Normandische kathedraal in Celafù 
- Historische havenstad Siracusa 
- Cultureel Palermo en De Dom met 
- Prachtige mozaïeken in Monreale 
- Prachtige uitzichten vanuit Taormina

Dag tot dag beschrijving:

 

Zondag

Heenreis

U vliegt vanaf Amsterdam naar Catania. Van daarrijden we naar de prachtige stad Taormina, waar u kunt genieten van een geweldig uitzicht over de azuurblauwe zee en de Etna. U brengt een bezoek aan het Grieks-Romeinse theater en heeft tijd om wat te winkelen of een Siciliaanse ‘granita’ te proeven op een van de vele terrasjes. We dineren in ons hotel in de buurt van Taormina, waar we drie nachten zullen blijven.

 

Maandag

Rondje Etna

Na het ontbijt vertrekken we voor een bezoek aan de nog steeds werkende vulkaan Etna (3323 m ) De Etna wordt jaarlijks door een kwart miljoen mensen bezocht, maar de omgeving is minstens zo interessant. Bij helder weer kunt u genieten van prachtige uitzichten vanaf de Mongibello, zoals de Sicilianen de Etna noemen. Bovendien gaan wij 's middags een tochtje maken met het boemeltreintje 'Circumetnea’, een prachtige tocht langs de voet van deze immense vulkaan. We komen uit in Randazzo. De gebouwen in het centrum van dit Etna dorpje zijn geheel opgetrokken uit blokken gestolde lava van de Etna. 

 

Dinsdag

Siracusa

Vandaag bezoeken we Siracusa. We beginnen ons bezoek bij het Archeologisch Park en zien daar o.a. het oude Griekse theater, uit één stuk uit de rots gehakt. Nog elk jaar worden hier de Griekse tragedies opgevoerd en komen er bezoekers uit de hele wereld om dit mee te maken. Op het schiereiland Ortygia bezichtigen we bovendien de Duomo. In dit bijzondere gebouw zien we duidelijk de mengelmoes van bouwstijlen uit verschillende tijdperken. In de middag rijden we terug naar ons hotel.

 

Woensdag

Piazza Armerina en Agrigento

We beginnen de dag met een bezoek aan Piazza Armerina, waar we de resten van een Romeinse villa bezichtigen met prachtige, recent gerenoveerde, mozaïeken. Vervolgens rijden we door de Siciliaanse binnenlanden tussen de olijven- en amandelbomen en genietend van schitterende vergezichten naar Agrigento. Hier wandelen we over de Via Sacra en bekijken we de goed bewaard gebleven Griekse tempels. De tempel van Concordia is zelfs één van de best bewaard gebleven ter wereld! Aansluitend rijden we door naar ons hotel bij Agrigento.

 

Donderdag

Zuidwestkust

Via een prachtige route langs de zuidwestkust rijden we naar Marsala, waar we de kathedraal bekijken. Bij de zoutpannen van Trapani ontdekken we een compleet ander landschap. Al eeuwenlang wordt hier zout gewonnen. Na een bezoek aan de beroemde Griekse tempel in Segesta, gaan we naar ons hotel in de buurt van Palermo, waar we twee nachten verblijven.

 

Vrijdag

Monreale en Palermo

In Monreale bezichtigen we de indrukwekkende dom in Arabisch-Normandische bouwstijl. De kerk is beroemd om zijn fonkelende mozaïeken. Later vandaag maken we een stadswandeling door de hoofdstad van het eiland, Palermo. Hier heersten Grieken, Romeinen, de Byzantijnse keizer, Arabieren en Normandiërs. Tijdens onze wandeling langs bijvoorbeeld de Fontein van de Schande, het schitterende kerkje van de Martorana en door de charmante steegjes zien we de sporen van al deze heersers terug in de bouwstijlen.

 

Zaterdag

Cefalù

We bezoeken Cefalù en bekijken de enorme Normandische kathedraal. Daarna heeft u alle tijd om door de gezellige middeleeuwse straatjes te struinen. U kunt gaan winkelen, het kleine maar mooie Museo Mandralisca bezoeken of op het terras genieten van een cappuccino en een Siciliaans gebakje. Vanaf de terrasjes op het met palmen omzoomde plein de “Piazza del Duomo’ heeft u trouwens een mooi zicht op de gevel van de Dom. Na de lunch rijden we langs de noordkust langs Messina naar Taormina voor de laatste overnachting.

 

Zondag

Terugreis

Vol prachtige herinneringen aan Sicilië zijn we aan het eind van deze reis gekomen. We rijden naar het vliegveld in Catania voor de terugvlucht naar Amsterdam. 

 

 

Reissom en vertrekdata:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inclusief

• vlucht Amsterdam - Catania v.v. per transavia.com incl. luchthavenbelastingen, brandstof- en veiligheidstoeslagen 
• rondreis volgens programma per bus met airconditioning 
• genoemde excursies 
• verblijf in een 2-pers. kamer met bad of douche en toilet 
• halfpension (ontbijt en diner) vanaf diner 1e dag t/m ontbijt laatste dag 
• Nederlandssprekende Oad reisleiding 
• treinrit rond de Etna

 

Niet inbegrepen

• eventuele toeristenbelasting 
• entreegelden, ca. € 150,- 
• optionele excursies 
• bagage tijdens de vlucht: 1 stuk van max. 20 kg p.p., kosten € 8,- enkele reis p.p. 

 

Bij te boeken: 
• Taxi Service (€ 35,- per persoon retour) 
• annuleringsverzekering 
• reisverzekering 
• optionele excursies

 

Neem voor meer informatie contact op met uw vertrouwde reisadviseur van Zonvaart Reizen.
Let op: Het getoonde aanbod is slechts een selectie van ons totale reisaanbod. Wij werken samen met reisorganisaties in binnen- en buitenland en kunnen daardoor vrijwel elke reis aan u aanbieden.

 

 

Beste Reisbedrijf van Nederland!

Beste Reisbedrijf van Nederland!

Zonvaart Reizen is uitgeroepen tot Nederlands Beste Reisbedrijf en dat vieren we!

Aanbiedingen & Last Minutes

Aanbiedingen & Last Minutes

In onze Aanbiedingen & Last-minutes zoekmachine vergelijkt u gemakkelijk al het reisaanbod dat voldoet aan uw criteria en kiest u zonder moeite de beste prijs.

Reiservaringen op zondag

Reiservaringen op zondag

Elke maand deelt een reisspecialist van Zonvaart Reizen haar reiservaringen met alle geinteresseerden. Wij nodigen u van harte uit!

Reisinspiratie! Lees de mooiste reisverhalen...

Reisinspiratie! Lees de mooiste reisverhalen...

Onze ruim 80 medewerkers hebben heel veel specialistische kennis in huis en gezamenlijk ook heel veel landen bezocht. Lees hier hun verhalen ter informatie en heel veel reisinspiratie.