Vlieg Busrondreis Rome en de Golf van Napels

Vlieg Busrondreis Italië - 8 dagen

 

Rome en Napels liggen zo'n tweehonderd kilometer uit elkaar en zijn perfect te combineren in een rondreis. Daar komt bij dat beide steden elkaar in toeristisch opzicht als het ware aanvullen: in Pompeï wordt bijvoorbeeld geïllustreerd hoe men in het oude Rome leefde. Voeg daarbij de prachtige Amalfikust, de beroemde vulkaan de Vesuvius en het mooie eiland Capri (optioneel) en u bent verzekerd van een prachtige rondreis. Ga met ons mee en ontdek twee bijzondere Italiaanse steden en hun fascinerende omgeving, samen met onze Nederlandstalige reisleid(st)er.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Hoogtepunten:

    • De mooie route langs de Amalfikust

    • Een bezoek aan Amalfi, Vietri, Napels, Montecassino en Rome

    • Het bijzondere Pompeï

    • Ontdek de geschiedenis van Vesuvius

    • Optioneel: breng een bezoek aan Capri

 

 

Dag tot dag beschrijving:

 

Dag 1

Pimonte

We landen op het vliegveld van Rome waar de bus, die ons naar het Sorrentijnse schiereiland zal brengen, al klaar zal staan. De route over het schiereiland biedt mooie uitzichten.

 

Dag 2

Amalfikust en Pompeï

De eerste dag is meteen één van de meest indrukwekkende dagen. Na het ontbijt dalen we af naar de zuidkust van het schiereiland en komen bij één van de mooiste kusten van Europa: de Amalfikust. De wegen zijn smal en de tocht is een absolute belevenis. Wanneer we met meer dan 39 gasten zijn zullen we de rit in twee kleine bussen maken. We stoppen in Amalfi. Hier kunnen de liefhebbers de prachtige kust bewonderen tijdens een boottocht op zee (excl. ca. € 10 p.p.). In de middag bezoeken we Pompeï gelegen aan de voet van de Vesuvius. Pompeï werd in 79 bedekt door as als gevolg van een uitbarsting van de Vesuvius. Het is daardoor één van de best bewaarde Romeinse steden geworden en een absolute must om te bezoeken.

 

Dag 3

Vesuvius en Napels

In de ochtend bestijgen we de Vesuvius, de vulkaan die in 79 na Christus het stadje Pompeï onder een meters dikke aslaag bedolf. Vanaf de parkeerplaats van de bus kunnen we te voet verder naar de krater wandelen. In de vroege middag rijden we naar Napels, waar we onder de indruk raken van deze typische Zuid-Italiaanse stad en eventueel het Nationaal Archeologisch museum bezoeken met een enorme rijke verzameling voorwerpen uit Herculaneum en Pompeï.

 

Dag 4

Capri (optioneel)

Nemen we halverwege de reis een dagje vrij of gaan we naar Capri? Wordt het Capri, dan gaan we met de bus naar Sorrento of Castemare waar de veerboot ons naar Capri brengt. Daarna gaan we per minibus eerst naar Anacapri en vervolgens naar Capri, de twee belangrijkste plaatsen op het eiland. Een lokale gids begeleidt ons. Deze dagtocht is optioneel en kost € 59 p.p. (opgave bij boeking en betaling ter plaatse).

 

Dag 5

Montecassino, Tivoli en Rome

De rit naar Rome onderbreken we halverwege voor een bezoekje aan de befaamde abdij van Montecassino. Na de lunch rijden we door naar Tivoli, waar we de Villa d' Este bezoeken. Deze prachtige renaissance-villa is vooral beroemd vanwege de unieke fonteinen in de fraaie tuinen. Daarna rijden we naar ons hotel bij Rome waar we de komende 3 nachten zullen verblijven.

 

Dag 6

Rome en Vaticaan

Vanochtend gaan we naar Rome, waar gelegenheid is een kerkdienst bij te wonen in de kerk der Friezen of in de St. Pieter. Op het middaguur wendt de paus, indien in Rome aanwezig, zich tot de menigte op het plein. Na een uitgebreid bezoek aan de St. Pieter gaan we naar ons hotel. Voor de belangstellenden zal er na ons avondmaal in ons hotel een rondrit door het avondlijke, verlichte Rome worden gemaakt. Deze fascinerende rit langs de Romeinse monumenten wordt eventueel onderbroken voor een wandeling naar de Trevi-fontein. Deze avondtour is optioneel en kost ca. € 15 p.p., min. deelname 15 pers (opgave en betaling ter plaatse).

 

Dag 7

Rome

We keren met de bus en de metro terug naar het barokke én antieke Rome van de keizers. Een wandeling brengt ons onder meer in aanraking met de Spaanse trappen, de Trevi-fontein en het Pantheon. Vervolgens zien we de Capitoolheuvel en komen langs het Forum Romanum en het Colosseum. 's Middags geven wij u de gelegenheid een bezoek te brengen aan de Vaticaanse musea. Gezien de steeds toenemende drukte gaat dit het beste op individuele basis. U krijgt van uw reisleider een duidelijke beschrijving, zodat u volop kunt genieten van al het schoons.

 

Dag 8

Castelli Romani en Nederland

De laatste dag is aangebroken. Op weg naar de luchthaven van Rome, maar afhankelijk van de vluchttijd rijden we door de Castelli Romani, de omgeving van Frascati bekend door zijn witte wijnen en bezoeken we Castel Gandolfi waar ook het Pauselijk zomerverblijf zich bevindt. Zo komt er een einde aan een onvergetelijke reis door een bijzonder stukje Italië.

 

Reissom en vertrekdata:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heeft u interesse in de 12-daagse reis, vraag ernaar bij de reisadviseurs van Zonvaart Reizen.

 

 

Inclusief:

- Vlucht van Amsterdam naar Rome v.v. met Alitalia 
- Luchthavenbelasting en brandstofheffing
- Overnachtingen volgens programma
- Lokale touringcar met chauffeur
- Deskundige Nederlandssprekende reisleiding
- Excursies zoals omschreven (entreegelden niet inbegrepen)
- 7x Ontbijt en 7x diner

 

Bij te boeken: 
- Entreeprijzen ca. € 55 p.p.
- Eventuele lokale gidsen
- annuleringsverzekering 
- reisverzekering 
- optionele excursies

 

Prijzen zijn exclusief € 2,50 Calamiteitenfonds en € 19,50 reserveringskosten per boeking.

 

Neem voor meer informatie contact op met uw vertrouwde reisadviseur van Zonvaart Reizen.
Let op: Het getoonde aanbod is slechts een selectie van ons totale reisaanbod. Wij werken samen met reisorganisaties in binnen- en buitenland en kunnen daardoor vrijwel elke reis aan u aanbieden.

 

Beste Reisbedrijf van Nederland!

Beste Reisbedrijf van Nederland!

Zonvaart Reizen is uitgeroepen tot Nederlands Beste Reisbedrijf en dat vieren we!

Aanbiedingen & Last Minutes

Aanbiedingen & Last Minutes

In onze Aanbiedingen & Last-minutes zoekmachine vergelijkt u gemakkelijk al het reisaanbod dat voldoet aan uw criteria en kiest u zonder moeite de beste prijs.

Reiservaringen op zondag

Reiservaringen op zondag

Elke maand deelt een reisspecialist van Zonvaart Reizen haar reiservaringen met alle geinteresseerden. Wij nodigen u van harte uit!

Reisinspiratie! Lees de mooiste reisverhalen...

Reisinspiratie! Lees de mooiste reisverhalen...

Onze ruim 80 medewerkers hebben heel veel specialistische kennis in huis en gezamenlijk ook heel veel landen bezocht. Lees hier hun verhalen ter informatie en heel veel reisinspiratie.