Vluchtelingen 2015 in Griekenland obstakel voor zomerseizoen

Nederlandse vakantiegangers mijden de Griekse eilanden voor de kust van Turkije massaal. Er is het vorig jaar veel publiciteit geweest omtrent de immigratiestroom naar Griekse eilanden. Reisorganisaties die gewoonlijk vele vakanties verzorgen naar de populaire Griekse vakantiebestemmingen geven aan dat reizigers nu nog steeds liever voor een andere bestemming kiezen. Men wil namelijk tijdens de vakantie niet in aanraking komen met bootvluchtelingen.

 

Lege stranden

Na veel vragen over de Griekse eilanden is Zonvaart Reizen de situatie met eigen ogen gaan bekijken. Het onlangs tot Beste Reisbedrijf van Nederland verkozen reisbedrijf uit Noord-Holland vloog daarom twee van haar Zuid-Europa specialisten naar Kos om poolshoogte te nemen.

Cynthia Elhorst en Nicôle Ahne hebben gedurende twee dagen het eiland verkend met een huurauto. Zij bezochten alle badplaatsen, diverse bekende toeristische plekken, leuke jachthaventjes en diverse hotels en appartementen. “Je merkt dat het toerisme enorm is teruggelopen” aldus Cynthia. “Restaurants hebben maar een paar tafeltjes bezet en de stranden waren bijna leeg. Terwijl het meivakantie was in Nederland en Kos in deze vakantieweken behoorlijk druk hoort te zijn! Er is veel te zien op dit mooie eiland, maar overlast van immigranten hebben wij nergens kunnen bespeuren!” Tijdens de inspectiereis hebben de dames geen bootjes zien aankomen, geen achtergelaten zwemvesten op stranden of groepen dolende immigranten in de stad gezien. De enige vluchtelingen die ze zagen zijn een vrouw met kind en een paar jonge jongens in Kos-Stad geweest.


Vakantie tegen bodemprijzen

De reisspecialisten spraken met diverse ondernemers. Die geven aan dat het toerisme vorig jaar al erg slecht is geweest en dat

de boekingen voor komende zomer nog slechter zijn. Christo, de eigenaar van restaurant Blue Note in Kardamena, vertelt dat het vorig jaar een hele vervelende periode is geweest met de groepen immigranten in de hoofdstad: “Je kon bij wijze van spreken de oude stadsmuur niet eens normaal bezoeken omdat hier allemaal immigranten zaten te wachten. Dit jaar is het anders. Er zijn geen immigranten maar helaas ook geen toeristen.” Cynthia geeft aan dat de vakantiereizen nu worden verkocht voor bodemprijzen: “€99 per persoon voor vliegreis met appartement met vertrek in juni! Dat is bijna niets!” Nicôle zegt: “Helaas is het beeld van vorig jaar blijkbaar bij de Nederlandse toerist op het netvlies gebrand, onterecht hebben wij geconstateerd. Juist nu hebben de Griekse eilanden de toeristen hard nodig zijn om van het ‘verloren’ jaar 2015 te herstellen.”

 

Wilt u meer weten over de situatie op Kos, neem dan gerust even contact op met Cynthia Elhorst of Nicôle Ahne.

De winnaar van de SENTIDO-actie is bekend!

De winnaar van de SENTIDO-actie is bekend!

Ontvang bij elke € 10 aan boodschappen bij een deelnemende kwaliteitswinkel een KANS-coupon. Vul de KANS-coupon in, lever hem in bij een Zonvaart Reizen-vestiging en maak kans op een SENTIDO-vakantie!

Aanbiedingen & Last Minutes

Aanbiedingen & Last Minutes

In onze Aanbiedingen & Last-minutes zoekmachine vergelijkt u gemakkelijk al het reisaanbod dat voldoet aan uw criteria en kiest u zonder moeite de beste prijs.