Wintersport in Oostenrijk

Er zijn talloze redenen waarom Oostenrijk uitgegroeid is tot het populairste wintersportland voor Nederlanders. Natuurlijk de gezelligheid van de dorpen, hotels en pensions. Het enorme scala aan skimogelijkheden van beginner tot super-crack, van snowboarder tot langlaufer en niet te vergeten de vele kilometers wandelpaden door de sneeuw. Voor elk wat wils, van trendy wintersportplaatsen met een internationale sfeer tot gemoedelijke bergdorpjes. Rondom de Kitzteinerhorngletsjer ligt het fameuze skigebied van Kaprun met een magnifieke top op 3200 meter, lange pistes en optimale sneeuwkwaliteit. Gevorderde skiërs zijn met de Maierl-liften of de Fleckalmgondelbaan snel in hogere sferen op de pistes van de Kitzbühler Alpen. Door de directe aansluiting op de beroemde Hahnenkammpistes kunnen zij zich uitleven op het fenomenale pistenet dat verbonden is met dat van Kitzbühel, Jochberg en Passturn. De dorpen Hippach, Mayrhofen, Finkenberg en Tux hebben hun gebieden op elkaar aangesloten tot één groot, gemeenschappelijk skigebied: Ski Zillertal 3000. Afwisseling verzekerd. Echte cracks zijn hier helemaal in hun element. Het skicircus behoort tot de vijf grootste skigebieden van Oostenrijk met enkele kilometers, diepzwarte, afdalingen voor de echte cracks. De sneeuwzekere Gerlosplatte-Hochkrimml en het gebied rondom de Königsleitenspitze in het Zillertal vormen met de middelzware tot moeilijke pisten eveneens vooral een uitlaatklep voor ervaren skiërs. Het is in Oostenrijk voor kinderen tot vijftien jaar verplicht om een helm te dragen tijdens het skiën. Een begeleidende ouder/volwassene wordt hiervoor verantwoordelijk gehouden. Indien niet aan de skihelmplicht wordt voldaan, kan een boete volgen.

 

 

 

                              

Vraag direct een reisvoorstel aan

Vraag direct een reisvoorstel aan

Is uw droomreis niet in ons online weergegeven aanbod te vinden, vraag dan geheel vrijblijvend een reisvoorstel aan zodat wij uw persoonlijke reiswensen in vervulling kunnen laten gaan.

Wintersport autovakanties

Wintersport autovakanties

Hieronder ziet u een keuzemenu waarin u kunt selecteren waar de reis heen gaat en waar de reis aan moet voldoen. Op basis van u wensen en behoeften, worden de beschikbare reizen getoond.