Wintersport in Italië

'De zonnige zijde van de Alpen'. Dit is wat de Italianen zelf over hun Dolomieten zeggen. Als wintersportbestemming biedt Italië de perfecte combinatie van een fantastisch skigebied en warme gastvrijheid. De Zuid-Tiroolse gemoedelijkheid in Kronplatz en Val Gardena en de goede Italiaanse keuken in Val di Fassa en Val di Sole zullen het hart van iedere skiër zeker sneller doen kloppen. In de Dolomieten vindt je, naast moderne ski-resorts, nog authentieke Italiaanse dorpjes. De meeste accommodaties zijn kleinschalig en er wacht een warm onthaal. Veel accommodaties zijn geschikt voor zowel stellen als families met kinderen. Italië heeft voor de wintersportliefhebber dus verrassend veel te bieden. Het sneeuwzekere klimaat van de hooggelegen pistes en skidorpen en de zeer gunstige ligging aan de zonnige zuidzijde van de Alpen zijn slechts enkele redenen waarom veel wintersporters voor Italië kiezen. Er is keuze uit een aantal uitstekende ski-resorts waar zowel de fanatieke skiër als de wat meer relaxte wintersporter uit de voeten kunnen. Val Gardena is het meest populaire gebied, maar wie hoger gelegen gebieden wil verkennen moet zeker naar Solden am Ortler, tegen de Zwitserse grens, en Val di Sole. Voor snowboarders is Altopiano di Paganella zeer geschikt. Dit is tevens de plek bij uitstek voor après-ski. Onontdekt door Nederlanders zijn Civetta en Falcade: het echte Italiaanse leven in de prachtige natuur van de Belluno Dolomieten.

 

                               

Vraag direct een reisvoorstel aan

Vraag direct een reisvoorstel aan

Is uw droomreis niet in ons online weergegeven aanbod te vinden, vraag dan geheel vrijblijvend een reisvoorstel aan zodat wij uw persoonlijke reiswensen in vervulling kunnen laten gaan.

Wintersport autovakanties

Wintersport autovakanties

Hieronder ziet u een keuzemenu waarin u kunt selecteren waar de reis heen gaat en waar de reis aan moet voldoen. Op basis van u wensen en behoeften, worden de beschikbare reizen getoond.