Wintersport in Tsjechië

Tsjechië wint als wintersportbestemming in Nederland aan populariteit en dat is geen wonder gezien de sneeuwzekere ligging, de gezellige après-ski en de zeer gunstige prijzen. Het prachtige Tsjechische landschap is bij uitstek geschikt voor de langlaufers en de beginnende skiër! Het meest bekende skigebied in Tsjechië, het Reuzengebergte, kent enkele topbestemmingen, zoals Spindleruv Mlyn. Wintersport in Tsjechië is anders. De omgeving van de door ons geselecteerde bestemmingen is vooral rustig en bosrijk en beschikken over prima skigebieden. Hier zullen niet alleen de skiërs maar ook de wandelaars en langlaufers zich goed op hun plaats voelen. De après-ski zal vooral opvallen door een lager prijspeil. Als vakantieland is Tsjechië gastvrij, goedkoop en nog niet echt door het massatoerisme ontdekt. Tsjechië biedt uitstekende mogelijkheden voor een wintersportvakantie. De wintersportcentra bieden alles wat de bezoeker zich kan wensen. Het aangenaam maken van het verblijf en de veiligheid van de wintersport staat bij Tsjechië hoog in het vaandel. Zo zijn er overal hulpposten aanwezig en worden alle pistes goed onderhouden. Dankzij regelmatig onderhoud en kwaliteitscontroles zijn de liften in goede staat. De pistes zijn goed geprepareerd. In de grote wintersportplaatsen zijn sneeuwkanonnen aanwezig. In Tsjechië kun je in verschillende gebergten uitstekend wintersporten. Een voorbeeld hiervan is het Reuzengebergte met de hoogste berg van Tsjechië Snezka (1602 meter). De wintersport in Tsjechië is goed ontwikkeld en er zijn dan ook overal voldoende liften aanwezig. Overal vind je skischolen en skiverhuur en de prijzen zijn niet hoog. Wel kunnen de prijzen per skicentrum verschillen. Over het algemeen geldt, hoe groter het skigebied, hoe hoger de prijzen. Voor snowboarders zijn er (bijna) overal lessen en materiaal beschikbaar. In de meeste skigebieden is er een kinderskischool en kinderopvang aanwezig. Voor langlaufers zijn er een aantal mooie routes. De langlaufloipes zijn overal goed onderhouden.

 


Vraag direct een reisvoorstel aan

Vraag direct een reisvoorstel aan

Is uw droomreis niet in ons online weergegeven aanbod te vinden, vraag dan geheel vrijblijvend een reisvoorstel aan zodat wij uw persoonlijke reiswensen in vervulling kunnen laten gaan.

Wintersport autovakanties

Wintersport autovakanties

Hieronder ziet u een keuzemenu waarin u kunt selecteren waar de reis heen gaat en waar de reis aan moet voldoen. Op basis van u wensen en behoeften, worden de beschikbare reizen getoond.