Wintersport in Zwitserland

Zwitserland staat bekend om de kwaliteit van de wintersportgebieden. Dit imposante land wordt niet voor niets de bakermat van de huidige wintersport genoemd. Wat begon als een handig "loopmiddel" groeide hier uit tot het skiën op lange latten. In de Zwitserse wintersportplaatsen vindt u deze jarenlange ervaring op allerlei gebieden terug. Gecombineerd met een uitstekend gevoel voor service en kwaliteit maakt een vakantie in dit land tot een heerlijke ervaring. Genieten van de prachtige uitzichten in Crans Montana, op de matterhorn en de majestueuze Mont Blanc. Skifanaten vinden eindeloze poederafdalingen en diverse uitdagingen rondom de gletsjer Plaine Morte. Onder wakend oog van de 3238 meter hoge Titlistop is Engelberg de absolute 'must see'. De Laub, een bergflank met een helling van 45 graden is een waar poederparadijs. Maar pas op, voorzichtigheid is geboden. Aan de voet van de legendarische Matterhorn op maar liefst 4478 meter hoogte ligt het wintersportoord Zermatt. Het sneeuwzekere skigebied wordt door gletsjer-geulen in drieën verdeeld: Klein Matterhorn, Stockhorn-Gornergrat-Riffelberg en Sunnegga-Blauherd-Rothorn. Beleef de duizelingwekkende zwarte pistes en buckelpistes. Het Walliser bergdorp Saas Fee wordt omringd door zo'n tien bergen met toppen boven de 4000 meter. Gletsjers vanaf de Mischabelketen storten zich over de rotsen richting Saas Fee. De keuze aan verschillende trajecten is onuitputtelijk. De buckel-fanaat en snowboarder kunnen nauwelijks alles benutten. Alle afdalingen eindigen aan de rand van het dorp, midden tussen de sfeervolle après ski festiviteiten. Wie op vakantie niet alleen wintersportplezier maar ook culinair het nodige wil beleven, zal zich in Zwitserland thuis voelen. Spectaculair eten kunt u in Saas Fee in het hoogstgelegen draaiende restaurant ter wereld (3500m) op de Mittelallalin. Tot de nationale Zwitserse gerechten behoren natuurlijk de kaasfondue, Züricher Geschnetzeltes (kalfsvlees in een witte wijnsaus), Raclette (gemaakt door een halve kaas te smelten en vervolgends de kaas af te schrapen) en de beroemde Zwitserse chocolade. In Les 4 Vallées (Nendaz, Veysonnaz) ligt een van de beste en meest uitgebreide wintersportgebieden van Zwitserland. Met meer dan 100 km aan afdalingen vinden alle wintersporters hun geluk. Zermatt wordt door velen nog steeds beschouwd als 'best of the Alps'. De verschillende skigebieden bieden meer dan 320 km aan afdalingen (incl. de aansluiting op Cervina). Torgon is een klein wintersportoord, maar door de aansluiting op Les Portes du Soleil beschikt over een skigebied van circa 650 km piste.

 

 

                          

Vraag direct een reisvoorstel aan

Vraag direct een reisvoorstel aan

Is uw droomreis niet in ons online weergegeven aanbod te vinden, vraag dan geheel vrijblijvend een reisvoorstel aan zodat wij uw persoonlijke reiswensen in vervulling kunnen laten gaan.

Wintersport autovakanties

Wintersport autovakanties

Hieronder ziet u een keuzemenu waarin u kunt selecteren waar de reis heen gaat en waar de reis aan moet voldoen. Op basis van u wensen en behoeften, worden de beschikbare reizen getoond.