Zonvaart Reizen is het Beste Reisbedrijf van Nederland

Na een spannende strijd is Zonvaart Reizen uit Heerhugowaard uitverkozen tot winnaar van de verkiezing Reisretailbedrijf van het Jaar. Tijdens een uitverkocht gala in The College Hotel in Amsterdam kreeg het team van Zonvaart Reizen de bijbehorende award uitgereikt door Hanne Buijs, directeur marketing van Schiphol Airport.

 

Het juryrapport vermeldt: ‘Het winnende reisbedrijf beschikt over veel ervaring en specialismen én koppelt dat aan een geweldige proactieve klantbenadering. In de afgelopen jaren heeft dit reisbedrijf zich van een traditioneel reisbureau ontwikkeld tot een bedrijf dat volgens de jury klaar is voor de toekomst. De strategische visie en de stapsgewijze uitvoering daarvan borgt hun succes voor de komende jaren.’

Volgens de jury komen in het bedrijf alle succesfactoren samen: familiegevoel, de-‘met z’n allen gaan we ervoor’-benadering, klantbeleving, innovatie, een sterke focus op de ontwikkeling van medewerkers en controle op de bedrijfsprocessen. ‘Zonvaart Reizen heeft een geweldige balans in activiteiten gecreëerd. Bestaande uit een goed reisbureau, eigen reismerken en verschillende online activiteiten. Daarnaast is ruim op tijd de keuze gemaakt om niet meer afhankelijk te zijn van het klassieke aanbod van traditionele touroperators maar te kiezen voor het direct doen van zaken met buitenlandse agenten en operators.’

 

Prestigieuze titel

“We zijn ontzettend trots op deze prestigieuze titel!” aldus Carla Kuijs, HR directeur van het al 52 jaar bestaande familiebedrijf. “De titel Beste Reisbedrijf van Nederland is voor ons van grote waarde. Het is een erkenning voor de inzet van ons deskundige en enthousiaste team en de hoge kwaliteit die wij als reisbedrijf willen uitdragen naar onze klanten. De verkiezing vergt de nodige inzet, maar dwingt je ook om de eigen organisatie nog kritischer onder de loep te nemen en de bedrijfsprocessen continu aan te scherpen.” Veel mensen ondervinden op dit moment, in grote of minder grote mate, de onzekerheden rondom de vluchtelingen en andere brandhaarden in de wereld en zoeken daarom zekerheid. De ruim 80 medewerkers hebben allemaal een eigen specialisme en kunnen gezamenlijk elke klant precies wijzen op de leuke en soms essentiële onderdelen van een reis om er een droomreis van te maken. Daarnaast heeft Zonvaart Reizen contact met reisbedrijven in de hele wereld zodat zij de beste prijs/kwaliteit-verhouding kunnen garanderen. Hier staan de rondreizen van onze eigen touroperator Destinations.nl dan ook om bekend. Algemeen directeur Pieter Kuijs stelt: “Met de titel Beste Reisbedrijf van Nederland wordt bevestigd dat vakantiegangers bij ons aan het juiste adres zijn voor hun mooiste vakanties en het beste reisadvies.”

 

De verkiezing
De verkiezing Reisretailbedrijf van het Jaar heeft tot doel een bijdrage te leveren aan het voortdurende proces van kwaliteitsverbetering. Reisretailbedrijven nemen op vrijwillige basis deel aan de verkiezing en worden volledig doorgelicht op het gebied van klantgerichtheid, visie en innovatie.

De verkiezing bestaat uit verschillende rondes waarbij het bedrijf niet alleen inhoudelijk sterke presentaties moet geven en cases moet uitwerken maar ook komen ‘mystery shoppers’ de daadwerkelijke service ervaren en worden er klanttevredenheid-enquêtes uitgestuurd. In de finale ronde, worden de beste reisbedrijven van de provincies door een 9 koppige jury ondervraagd. De jury beoordeling samen met de uitslagen van alle verkiezingsrondes zijn meegewogen en daarmee is Zonvaart Reizen uitgeroepen tot het Beste Reisbedrijf van Nederland.

Theo de Reus van organisator TravMagazine stelt: “Zonvaart is een ontzettend goed en modern bedrijf met klanten die super tevreden zijn. Een betere winnaar konden we ons niet wensen.”

 

Amsterdam, 11 april 2016

Zie ook: TravMagazine 11-04-2016

Rondreizen

Rondreizen

Destinations is onze rondreis-afdeling. Deze afdeling staat in direct contact met hoteliers en agenten in het buitenland. Zo stellen wij de mooiste reizen voor u samen, tegen de scherpste prijzen.

Aanbiedingen & Last Minutes

Aanbiedingen & Last Minutes

In onze Aanbiedingen & Last-minutes zoekmachine vergelijkt u gemakkelijk al het reisaanbod dat voldoet aan uw criteria en kiest u zonder moeite de beste prijs.

Reiservaringen op zondag

Reiservaringen op zondag

Elke maand deelt een reisspecialist van Zonvaart Reizen haar reiservaringen met alle geinteresseerden. Wij nodigen u van harte uit!