Zonvaart Reizen 2e Beste Reisbedrijf van Nederland

 

 

Zonvaart Reizen is op woensdag 12 maart 2015 opnieuw uitgeroepen tot Beste Reisretailbedrijf van Noord Holland. Een achtkoppige onafhankelijke vakjury, sprak met name de waardering uit voor de hoge kwaliteit van het reisadvies aan klanten: snel, onafhankelijk, op maat gesneden en bovendien zeer scherp geprijsd.

 

Filiaalmanager Annemarie Eisma en haar collega’s sprongen bij het horen van het goede nieuws, een gat in lucht! Zij zegt: “In Noord-Holland hebben wij door de jaren heen een enorme klantenkring opgebouwd waar we evengoed een persoonlijke binding mee hebben. Onze trouwe klanten weten al jaren dat hun vakantie bij ons in zeer goede handen is. Het is geweldig dat we nu opnieuw bekroond worden met een officiële titel als beste van Noord Holland!”

 

Al 50 jaar groeiend

In tijden van crisis, prijsoorlog en internetgeweld, is het geen eenvoudige opgave om een reisorganisatie te exploiteren. Het lukt Zonvaart Reizen echter uitstekend, al 50 jaar lang. Vaak moeten diverse reisonderdelen op een goede manier aan elkaar gekoppeld worden. Het is dan heel prettig en comfortabel als er een deskundige reisadviseur is op wie je kunt rekenen. De persoonlijke service inclusief de nuttige tips worden soepel in het reisvoorstel opgenomen. Opvallend is dat het aantal klanten dat een boeking maakt bij Zonvaart Reizen nog steeds stijgt. “Wij zijn dan ook op alle mogelijke manieren bereikbaar” aldus Carla en Pieter Kuijs (directie). “In onze 15 reiswinkels, per telefoon, mail, via onze websites en ook nog via de chatservice. Uiteraard zijn er ook klanten die geen persoonlijk contact nodig hebben, die boeken online op onze internetsites; zonvaart.nl en direktopreis.nl”.

 

Onderscheiding

“We zijn natuurlijk apetrots op onze provinciale titel”, aldus Carla Kuijs. “In onze interne opleidingen besteden we veel tijd aan persoonlijke service en de hoge kwaliteit hiervan. Deze opleidingstrajecten nemen best veel tijd in beslag maar blijken ook in deze competitie opnieuw zijn vruchten te hebben afgeworpen.”

Zonvaart Reizen is vorig jaar gestart met een eigen touroperating-afdeling met de naam Zonvaart Destinations. Margriet Smit (manager van de afdeling) vertelt enthousiast: “Bij Destinations worden álle specifieke reiswensen van de reizigers ingewilligd; we reserveren direct bij de airline, hotelier of lokaal agent en dus niet meer via andere reisorganisaties. Dat is niet alleen veel sneller en goedkoper, ook zorgt een direct contact ervoor dat specifieke wensen goed geregeld kunnen worden. Hoge kwaliteit tegen een concurrerende prijs kunnen we hierdoor nóg beter garanderen. De titel ‘Beste van Noord Holland’ is van grote waarde. Hierdoor zullen nog meer klanten onze reisbureaus vinden.”

 

 

De verkiezing

De verkiezing Reisbedrijf van het Jaar heeft het doel een bijdrage te leveren aan kwaliteitsverbetering in de reiswereld. Door middel van maar liefst vijf kwalificatieronden wordt inzicht verkregen in een aantal bedrijfsaspecten zoals de winkelformule/automatisering, de toekomstvisie/marketingplan, financiële huishouding/bedrijfsresultaat en uiteraard het allerbelangrijkste; het klantcontact en de kwaliteit van het reisadvies.

 

2e van Nederland

Pieter Kuijs zegt: “Provinciewinnaar zijn is natuurlijk fantastisch toch kan het nog beter! Begin april is de landelijke finale geweest en daar zijn wij geëindigd op de tweede plaats!"

De jury was zeer onder de indruk van ons ruim 50-jarige familiebedrijf, dat zich heeft ontwikkeld tot een allround reisbedrijf. "Met goede opleidingsprogramma’s, heldere interne communicatie en duidelijke doelstellingen weten ze medewerkers aan zich te binden, bij alles te betrekken en de passie te bevorderen", aldus Flip Nellissen (Schiphol) namens de jury.

 

Zie ook: TravMagazine 14-04-2015

Citytrips

Citytrips

Hieronder ziet u een keuzemenu waarin u kunt selecteren waar de reis heen gaat en waar de reis aan moet voldoen. Op basis van u wensen en behoeften, worden de beschikbare reizen getoond.

Reisinspiratie! Lees de mooiste reisverhalen...

Reisinspiratie! Lees de mooiste reisverhalen...

Onze ruim 80 medewerkers hebben heel veel specialistische kennis in huis en gezamenlijk ook heel veel landen bezocht. Lees hier hun verhalen ter informatie en heel veel reisinspiratie.