Belgrado bezoek je niet, Belgrado bleef je

De titel van het verslag zegt alles. Ik ben afgereisd met een groep reisagenten en  Dennis van Malvoort van het Nationaal Bureau Voor Toerisme van Servië naar deze  stad.

 

Belgrado is de hoofdstad van Servië.  Belgrado is een stad met een modern heden waarin hard wordt gewerkt aan een toekomst.  Helaas heeft de stad ook een zwart verleden.  De stad is in de twintigste eeuw meerdere malen gebombardeerd geweest waarbij duizenden doden vielen.

De stad bestaat meer dan 2000 jaar en is ruim 600 jaar de hoofdstad van Servië.  Belgrado kent dan ook een rijke geschiedenis en dit zien wij terug in het straatbeeld. Belgrado heeft veel historische gebouwen en parken waardoor de stad een heuse attractie . De stad overzien bij het Fort van Begrado is dan ook een echte aanrader.

Het uitgaansleven is zeer bruisend,  waardoor de stad voor jongeren zeer aantrekkelijk is. Er wonen veel studenten in deze stad. Mede doordat de laatste bommen op Belgrado pas in 1999 vielen is de stad nog niet ontdekt bij het grote (reis)publiek. Dit is echter onterecht om Belgrado een geweldige bestemming is!

 

Na aankomst op de luchthaven Belgrado en aankomst in ons verblijfshotel, beginnen  wij met een wandeltour door het historische centrum onder leiding van een gids. We hebben een bezoek gebracht aan het Kalemegdan Fort; het belangrijkste symbool van de stad.  Lopend door de stad hebben we al een goede eerste indruk kunnen krijgen.  S 'avonds dineren wij in de wijk Skadarlija, ‘The old bohemian Quarter’ van Belgrado. Deze oude, boheemse wijk van Belgrado ontstond in de late 19e en vroege 20e eeu ...

Lees verder

Reageren