Beyond Broadway Tour - New York

We stappen het bruisende midtown Manhattan binnen. Hier vind je o.a. Times Square, Grand Central Station, Rockefeller Center en nog meer bekende hotspots. Wat veel mensen niet weten is dat er - verborgen achter de toeristen en Starbucks filialen - een hele authentieke buurt te ontdekken is.

Om 13:30u starten we met de ‘Beyond Broadway’ wandeltour en gaan wij de geheimen van Broadway en omgeving verkennen! Lokale eettentjes, winkeltjes en een oase van rust in ’s werelds drukste wijk.

 

We bezoeken het Grand Central Station, hier alleen al kun je uren vertoeven. Het station ziet er prachtig uit, het is bezienswaardigheid op zich, dagelijks passeren 700.000 mensen dit station op weg naar hun bestemming. Het is tevens een populaire fotolocatie voor bruidsparen, toevallig treffen we een Nederlandse bruidegom aan en de hele groep wordt met hem op de foto gezet!

 

In het station bevindt zich bij de Oyster bar, de zgn “Whisper Gallery”, die is een gedeelte met 4 hoeken, het idee is om met je gezicht naar de muur te staan en je gesprekspartner tegenover jou in de andere hoek, je verstaat elkaar dan door/langs de muren heen. Het verhaal er achter is, dat geheime geliefden op die manier toch met elkaar konden praten.....

 

Tip!

Op een steenworp afstand van het station bevindt zich het Urban Square Vanderbilt (East 45th Street & Vanderbilt Avenue – North East Corner) Hier vind je diverse eettentjes, die serveren burritos met sushi of een Japanse taco. Een mix van culturen uit de keuken.

 

Tevens proeven we een echt New Yorks snoepje, het “salt water taffee”, hier zit een leuk verhaal achter, waarschijnlijk gebaseerd op fantasie :-) !

 

Ook bezoeken we de National Library, ook dit is weer een prachtig groot pand, het biedt 8 verdiepingen ond ...

Lees verder

Reageren