Ontdek Puerto Vallarta

Met mijn collega Heidi Plagmeijer heb ik de bestemming Puerto Vallarta in Mexico mogen ontdekken. Hieronder zullen we beschrijven wat we zoal gezien en gedaan hebben. Wij hopen dat je, na het lezen van dit verslag, net zo enthousiast wordt als wij!

De heenreis

Na een vlucht van 12 uur kwamen we aan op de luchthaven van Puerto Vallarta. In het vliegtuig hadden we een visumformulier ingevuld. Hiervan wordt een gedeelte bij aankomst ingenomen. Het andere gedeelte dient goed bewaard te worden en wordt weer ingenomen als je Mexico verlaat.

RIU Hotels

Puerto Vallarta is gelegen aan de baai van Banderas en wordt door de rivier Rio Cuale in tweeën gesplitst. Naast de oorspronkelijke stad Puerto Vallarta, bestaat ook een nieuwere hotelwijk Nuevo Vallarta. Omdat de luchthaven in het midden ligt is de transfer nooit langer dan 20 minuten. Na een korte transfer werden we hartelijk verwelkomd in het RIU Palace Pacifico. Dit Palace hotel is één van de drie RIU hotels in Nuevo Vallarta, alle hotels hebben een uitgebreide all-inclusive formule. Een bekende slogan van RIU is: wij verkopen service! Wij kunnen je vertellen dat de slogan klopt.

Dolfijnen

Het strand in Nuevo Vallarta is mooi en kilometers lang, waardoor je heerlijk langs de vloedlijn kunt wandelen of als een echte Mexicaan te paard langs het strand kan galopperen. De baaitjes zijn meer te vinden bij Puerto Vallarta zelf. De kans dat je tijdens een strandwandeling dolfijnen in zee ziet is erg groot, met name in de periode van half november tot april. Maar ook walvissen trekken in deze periode langs de kust van Puerto Vallarta. 99% kans dat je ze van dichtbij ziet.

Nuevo Vallarta

Nuevo Vallarta heeft naast de hotels niet veel te bieden. Daarvoor ga je na ...

Lees verder

Reageren