2 x Kreta, 2 x anders

Ik ben in één jaar wel twee keer op Kreta geweest; met mijn gezin en tijdens een studiereis naar een nieuwe regio voor de Nederlandse markt. Twee keer anders, maar de Kretenzer Griek blijft even gastvrij en vriendelijk. Het is een heerlijk vakantie eiland voor groot en klein.

In juni zijn wij bij Ida Village in Chersonissos beland. Ik boekte dit al jaren voor onze klanten naar volle tevredenheid. Dit moest ik toch zelf ook eens gaan ervaren. Nu denkt u wellicht Chersonissos, dat is toch: Oh Oh Cherso, veel jongeren e.d. Nou wij waren in het voorseizoen en natuurlijk heb ik de barstreet ook gezien en een avondje gestapt met een collega, die daar toevallig was met een studiereis. Ik kan u vertellen, het valt allemaal reuze mee, het is niet anders dan op vele andere vakantiebestemmingen. Wanneer de jongeren uitgaan, lagen wij al heerlijk te slapen. Daarnaast vindt het uitgaansleven plaats aan de haven en dat ligt helemaal aan de andere kant van Chersonissos. Ida Village ligt tegenover Star Beach. Overdag het domein voor gezinnen met kinderen. Lekker muziekje op de achtergrond en de kids kunnen overheerlijk spelen in de vele zwembaden met glijbaantjes, klimtoestellen e.d. en de ouders kunnen naar hartenlust wat drinken of eten in een van de vele eettentjes. Kortom, vertier voor jong en oud. In de weekenden vindt er vaak een feest plaats, welke om 24u is afgelopen. Hier hebben wij nooit iets van gehoord.

Wij willen altijd graag wat zien van een vakantiebestemming en huren daarom altijd een auto. In de ochtenduren op pad en voor de middag weer thuis voor het middagslaapje van onze zoon.

In de namiddag naar het strand in Stalida (ook wel Stalis genoemd). Gemoedelijk, niet te druk en altijd een bedje met parasol beschikbaar. Berend vindt het heerlijk en als ouders geniet je dan natuurlijk ook al snel. Tegenover het strand zit een restaurant Marias met een Nederland ...

Lees verder

Star Beach zwembad Sitia

Reageren