3e keer Latijns Amerika

Mijn derde reis naar Latijns Amerika ging naar Mexico. Samen met een vriendin heb ik een hele mooie rondreis gemaakt over het Mexicaanse schiereiland Yucatan, waarbij we ook een klein stukje door Guatemala en Belize hebben gereisd.

Na aankomst op de luchthaven Cancun zijn we met een taxi naar ons hotel gegaan om bij te komen van de lange vlucht. Het was al flink warm en daarom zijn we eerst maar opzoek gegaan naar een leuk terrasje om wat te drinken en te eten.
In Mexico kun je heerlijke fruit cocktails krijgen en uiteraard de beroemde nacho chips met gesmolten kaas erover, heerlijk!

Verder hadden we in Cancun geen doel voor ogen dus zijn we de volgende dag meteen verder gegaan naar de bekende piramide, tempels en tombes van Chichen Itza. Dit was één van de belangrijkste steden van de Maya's. Tegenwoordig kun je de piramide niet meer beklimmen en is deze met een omheining afgezet voor toeristen. Midden op de dag kan het er enorm heet worden aangezien de piramide op een open vlakte ligt, dus voor een bezoek kun je het beste zo vroeg mogelijk gaan. Aan het einde van de dag kwamen we aan in Merida waar we hebben overnacht.

Door de bouw van dikke stadsmuren rondom de stad Campeche  werd deze plek één van de best verdedigde steden van het Spaase rijk. Campeche was vroeger ook een belangrijke havenstad van het schiereiland Yucatan. De vestingen en het stadscentrum zijn zo goed bewaard gebleven dat ze in 1999 op de Werelderfgoed lijst van de UNESCO terecht zijn gekomen.

In Palenque aangekomen zijn we naar onze kampeerplek gegaan. We sliepen hier in onze meegebrachte hangmatten onder een rieten afdakje. Wat een ervaring was dat! Best wel spannend om alle oerwoud geluiden 's nachts te horen. Van slapen kwam daarom ook weinig terecht. 's Nachts hoorden we onder andere heel veel krekels en brulapen. Het geluid hiervan is ...

Lees verder

Reageren