50 tinten blauw

Na een prachtige rit langs de noordkust van Sardinië komen we aan in Castelsardo. Ons hotel ligt aan de boulevard en biedt een geweldig uitzicht op de schilderachtige, oude stad van Castelsardo. In deze ommuurde bergvesting zitten de dames in de deuropeningen manden te vlechten en bieden de producten te koop aan.

We hebben die middag nog wat tijd over en we kijken elkaar even aan... zullen we toch richting Stintino rijden? Een paar kilometer ten noorden van deze plaats bevindt zich namelijk Spiaggia della Pelosa. In een reisprogramma op televisie noemde de presentator dit stukje kust de “Seychellen van Europa”. Dat willen we wel eens met onze eigen ogen zien.

We checken de weersvoorspelling ( het weer is de afgelopen dagen nog erg wisselvallig geweest), rond een uur of half zes wordt er droog weer en zon verwacht. We springen in de auto en rijden naar Stintino. Onderweg is het wederom genieten geblazen langs leuke dorpjes en over heerlijke wegen. Tegen half zes zijn we op de plaats van bestemming, we stappen uit de auto en kijken hoopvol naar de lucht en ja hoor.... de zon breekt door!

Het strand is zo'n 300 meter lang en 60 meter breed. De zee is van een kleur blauw die bijna pijn doet  aan je ogen en het zand is spierwit. Het uitzicht op Asinara en een oude verdedigingstoren maken het plaatje compleet.

Zoveel tinten blauw water en zo'n prachtig wit strand, onvergetelijk!


Reageren