Abu Dhabi & Dubai

Samen met Carla Kuijs ben ik naar Dubai en Abu Dhabi geweest voor een (on)vervalste woestijnervaring. Lees hier onze ervaring met deze prachtige bestemmingen:

 

Dubai is fascinerend! Alles is nieuwst, hoogst, grootst of het beste in de wereld en de wereldberoemde winkelcentra zijn een beleving op zich. De brede wegen met heel veel (zeer goedkope) taxi’s, de metro en de tram die momenteel gebouwd wordt zorgen voor een voordelig transport tussen de verschillende stadsdelen en de hotels.

 

Dubai heeft een natuurlijk water, de Creek. Deze doorsnijdt het oude deel van de stad nabij de juwelen- en kruiden soukh. In deze buurt tref je ook nog een paar van de smalle oude straatjes aan uit de beginperiode van Dubai (tussen 1830 en 1900). Hier is ook nog het oude fort dat nu het nationaal historisch museum is; zeker de moeite waard.
In de Creek-area zijn enkele hotels gevestigd, veelal zonder tuin en het strand is te bereiken door een half uurtje met een taxi te rijden.

 

Jumeirah is het meest bekende deel van Dubai. Aan het mooie lange strand zijn hier vele hotels gevestigd. Het 7-sterren hotel Burj al Arab, het Jumeirah Beach (gebouwd in de vorm van een grote golf) en Madinat Jumeirah zijn daarvan de bekendste. Er zijn erg goede 5-sterren hotels met top service en beroemde restaurants. Alles is top, maar wel behoorlijk prijzig. De meeste golfbanen zijn in of nabij Jumeirah gelegen.
De beroemde Jumeirah Palm ligt hier voor de kust met een eigen monorailbaan die eindigt bij hotel Atlantis met zijn enorme waterpark.

 

Du ...

Lees verder

Reageren