Abu Dhabi - de overtreffende trap

In april 2014 heb ik op uitnodiging van Etihad Airways een bezoek gebracht aan Abu Dhabi, het grootste, rijkste, groenste emiraat van de Verenigde Arabische Emiraten.
Al snel zou blijken dat niets te gek is in Abu Dhabi. Alles kan mooier, beter, groener, groter dan elders in de wereld. Abu Dhabi is inmiddels de rijkste stad op aarde.
Dat we toch aan bepaalde natuurwetten zijn overgeleverd, ook in Abu Dhabi, bleek in maart, toen de origineel geplande reis niet door kon gaan i.v.m. een hevige zandstorm. Het zicht was nihil en tientallen vliegtuigen konden niet landen noch vertrekken in/vanuit Abu Dhabi.

 

De vlucht met Etihad was uitstekend. Vriendelijk cabinepersoneel verzorgde onze drankjes en maaltijden. Bijzonder is dat er een heuse ‘nanny’ aan boord is, herkenbaar aan haar rode schort. Zij helpt met de verzorging van kleine kinderen en doet er alles aan om grotere kinderen te vermaken aan boord en zo de ouders te ontzorgen. Het entertainment op de persoonlijke videoschermen is echt onuitputtelijk. Honderden films, games, tv-series, nieuws, muziek zijn onbeperkt beschikbaar.

 

Aangekomen in Abu Dhabi merk je gelijk waar het allemaal om gaat. De stad van de overtreffende trap. Na een snelle paspoortcontrole eerst wat geld wisselen. Naast de pinautomaat stond ook een automaat om goud te pinnen. We twijfelden even wat het zou worden, maar hebben uiteindelijk voor de automaat met de dirhams gekozen. Op weg naar de bus die ons naar het hotel zou brengen struikelden we over de Ferrari’s. Je kijkt je ogen uit. Maar echt, na een dag of twee is het heel gewoon dat er voor en achter je peperdure auto’s staan.

 

Tijdens ons verblijf waren de overnachtingen in het Starwood St. ...

Lees verder

Reageren