Achter de schermen bij Theater Colon

We gaan vandaag achter de schermen bij een zeer bijzonder theater in Buenos Aires. Eduardo, onze gids, is een gepensioneerde architect en verliefd op Teatro Colon. Hij vertel met veel passie en toewijding over het gebouw en weet elk klein detail te benoemen. Hij vertelt graag wat het gebouw zo bijzonder maakt. Het Teatro Colón is een opera/concertzaal in Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië. Het theater heeft 2500 zitplaatsen en 1000 staanplaatsen. De akoestiek van het theater wordt als een van de besten ter wereld beschouwd.
 

We stappen binnen in de ontvangsthal met veel ornamenten, glas en lood en trappen naar de boven gelegen verdiepingen. Het is het een prachtig gebouw met een rijke geschiedenis. In 2010 is het voor het laatst gerestaureerd en teruggebracht naar de originele staat.  Dit is goed gelukt, mag ik wel zeggen.  
 

Eduardo vertelt dat alle voorstellingen worden voorbereid in het theater zelf. Alles heeft het theater in huis;  een eigen academie, eigen kleermakers, eigen decormakers etc. Dit maakt het een zeer groot bedrijf onder een dak. Eduardo zegt ” Alle medewerkers vormen samen een grote familie met 1 doel, de bezoeker inspireren, ontroeren en vermaken! Uniek! “.
 

Wij lopen de zaal in. Wat hoog en veel verdiepingen telt de zaal. Mooie rood fluwelen stoelen door de hele zaal en een enorm podium met een grote orkestbak ervoor. Er is ook een koninklijke loge. In tegenstelling tot in vele andere landen. Is deze loge niet geheel gericht tot het podium, maar tot de zaal. Zodat men ook kon zwaaien naar het volk.
 

Op de gang staat een beeld van cupido. Als je naar het theater gaat als vrijgezel of je bent je huidige partner zat, aai Cupido dan even over de billen en volgens Eduardo ontmoet je binnen 1 week een nieuwe vlam.
 

Het is helaas zomervakantie als wij er zijn, dus helaas geen voorstelling k ...

Lees verder

Reageren