Actief Noorwegen

Ik heb een zeer mooie reis voor u mogen maken naar Noorwegen. Ik had er erg veel zin in en was zeer benieuwd of mij dit net zo goed zou bevallen als mijn reis naar West Canada.
 

Na een aantal stops in Nederland en kennismaking met de groep zijn we onderweg naar Kiel voor de overtocht naar Göteborg met Stena Germanica. Een mooi schip met veel faciliteiten aan boord. We kregen een rondleiding aan boord zodat het onderscheid in de diverse hutten duidelijk werd en een bezoekje aan de brug mocht ook niet ontbreken. Na de rondleiding hebben we heerlijk gedineerd in het buffet restaurant. Hier kregen we al een klein voorproefje van de heerlijke vis die Scandinavië te bieden heeft. In de vroege ochtend werden we gewekt voor een uitgebreid ontbijtbuffet en een mooie aankomst in Göteborg.

Vandaag rijden we door Zweden langs de scherenkust om vervolgens in Lillehammer aan te komen. Hier arriveerde we eind van de middag. Er stond nog een mooie wandeling op de planning. We wandelen langs diverse watervallen en vangen al even een glimp op van de skischans die werd gebruikt voor de Olympische winterspelen van 1994. We sliepen in een zeer bosrijk en rustig gelegen vakantiecomplex. Na een stevig ontbijt zijn we vertrokken richting de skischans van Lillehammer. Met de skilift zijn we naar boven gegaan, waarvandaan het uitzicht werkelijk schitterend is door de hoogte.  Het centrum van de stad bestaat uit houten huizen uit de 19e eeuw en is omringd door bergen. Samen met de houten huizen geeft dit een schilderachtige uitstraling!


We vervolgen naar het grootste openluchtmuseum van Noorwegen; Maihaugen.

Hier ziet u door de jaren heen hoe men vroeger in Noorwegen leefde. In de zomer wordt hier zelfs ...

Lees verder

Reageren