Adembenemend Australië

Op studiereis naar Australië, wat een ervaring!

 

Nadat we zijn geland en onze bagage hebben verzameld maken we kennis met onze chauffeur tevens gids en starten onze kennismaking met Sydney. We zien o.a. de levendige Eastern Suburbs met Bondi Beach, een beroemd surfstrand in Sydney. Hoewel het geen heel groot strand is, is het bekend geworden als het beginpunt van de Australische strand en surfcultuur. Het is een klassiek strand met een behoorlijke golfslag. Vervolgens rijden we naar ons hotel in de oude gezellige wijk The Rocks en Cockle Bay waar zich op loopafstand Darling Harbour begint met zijn gezellige restaurants, cafés en winkels.
Na de lunch wacht ons een grote verrassing; The Harbour Jet: Als u altijd een keer met 80 kilometer per uur door de haven van Sydney hebt willen razen, is dit uw kans! Als u een ritje maakt met de Sydney Harbour Jet ziet u alle hoogtepunten van Sydney zoals het Opera House en de Harbour Bridge maar dan met een noodvaart! En als u daar dan spins van 270 graden bij bedenkt en hier en daar een “powerbreak!!” dan is voor te stellen dat het serieus extreem is.
Na drie cafe’s te hebben bezocht in de oude wijk The Rocks dineren we en is het hoog tijd om ons hotel op te zoeken.

 

Na het ontbijt maken we ons klaar voor een dagtour naar de Blue Mountains en het Wildlife Park. Deze excursie duurt de gehele dag. Aansluitend dineren we in een sfeervol restaurant in het centrum van Sydney.

Na check-out worden we naar de luchthaven van Sydney gebracht voor de vlucht naar Melbourne. Na aankomst in Melbourne zouden we een fietstour door de stad maken maar door het slechte weer moest deze excursie helaas geannuleerd worden. Tijdens deze tour door de stad zouden we in een paar uurtjes meer dan je gewoonlijk ...

Lees verder

Reageren