Alle kleuren van de regenboog

in de vroege ochtend worden we opgehaald met het busje vanaf ons  hotel in Ubud en naar de verzamelplaats gebracht  waar de mountainbikes klaar staan. Het stort uit de lucht vandaan. Om die reden  krijgen we, heel sympathiek, allemaal poncho's uitgedeeld, in alle kleuren van de regenboog. Ik wist niet dat ze überhaupt in zoveel kleuren waren! Het is een feest voor het oog. Net zoals heel Bali trouwens.
 
Ik kies een paarse poncho en  een mooie bijpassende fiets. We krijgen nog een aantal instructies en dan kan de  helm op; We gaan! De start van de tour is vrij hoog gelegen op een heuvel met de prachtigste rijstvelden( sawah) aan onze voeten.
 
Ik fiets zo rustig mogelijk om, ondanks de regen, alle kleuren en geuren zo goed mogelijk in me op te nemen. Het zijn smalle weggetjes en we mogen niet inhalen. De gids vertelt dat er vorige week nog een groep Japanners was die de bochten niet zo goed konden nemen en er vier mensen uit de groep een nat pak hadden gehaald door een grote sloot in te fietsen. We lachen, we hebben allemaal al een nat pak. De poncho's zijn toch niet zo waterdicht als dat we zouden willen. De temperatuur is verder heerlijk dus , wat maakt het uit, we drogen wel weer op ....toch?!
 
Onderweg zien we van alles. Kleine dorpjes waar de kinderen ons lachend toezwaaien, werkers op het land die kokosnoten uit de bomen plukken, een  waterbuffel die tot aan zijn knieën in het water staat en stap voor stap het veld omploegt. De rijstvelden, de vulkaan Gunung Batur, en de prachtigste bloemen in alle kleuren.... van de regenboog!
 
Onderweg worden we nog getrakteerd op een lokale lekkernij; een bananenblad met daar verschillende smaken met kleefrijst in, heerlijk! De tocht is niet zwaar, maar af en toe moet de rem goed ingeknepen worden, als het wat steiler bergafwaarts gaat. Met voldoende afstand van je mede-fietsers is dat prima ...

Lees verder

Reageren