Amazing Bangkok

De eerste keer dat ik er was is alweer 16 jaar geleden. Wat een indruk maakte die stad! Het verkeer, de mensen, de geuren, kleuren en de warmte. Je moet even de tijd nemen om te acclimatiseren, maar dan kom je erachter dat een paar dagen voor deze stad echt veel te kort is! Ik ben er inmiddels 5 keer geweest en nog lang niet uitgekeken.

Neem nu de Chatuchak weekend markt, geopend van vrijdag t/m zondag. Je kunt er heel makkelijk komen met de skytrain (bovengrondse metro). Ga naar het eindpunt Onnut en wandel het laatste stukje met de meute mee. Je weet niet wat je ziet! Deze markt is zo groot, dat je niet eens alles in 1 dag kunt zien. Ze verkopen hier werkelijk alles, van alle soorten kleding tot eten, tv’s,wasmachines, meubels, maar ook dieren, planten en heel veel leuke souvenirs.

Je kunt natuurlijk ook gaan winkelen in de diverse shoppingmalls, maar de kleine winkeltjes zijn ook heel leuk. Ook kun je bij de Indische kleermakers allerlei kleding op maat laten maken, complete maatpakken en binnen 24 uur klaar.

Een absolute must is natuurlijk het Grand Palace met tempels en paleizen in allerlei bouwstijlen en de beroemde Smaragden Boeddha Of de Wat Po; de tempel met de grootste liggende Boeddha, die moet je gezien hebben!

 

Bangkok vanaf het water
Maak een dinercruise op een jonk over de Chao Phraya rivier. Je kijkt je ogen uit, alle tempels en paleizen aan de oevers mooi verlicht, tegelijkertijd genieten van een 6-gangendiner met Thaise danseressen aan boord! Je kunt ook eens een watertaxi proberen, en jezelf voor een paar kwartjes naar de andere kant van de stad laten varen door de smalle klongs (kanalen). Je waant jezelf in een James Bondfilm.

Bangkok per fiets
Bangkok is per fiets ook zeer de moeite waard. Je komt op plaatsen waar je an ...

Lees verder

Reacties

Marjolein Bolhuis

Ik ben geinteresseerd in een vlucht naar/van Bangkok en verblijf van paar dagen aldaar. Vertrek 23-12-17 en retour 6-1-18. Voor 5 personen. Ik hoor graag van jullie!

Reageren