Amazone in Peru

Amazone in Peru? Ja, zeker!

Vanuit mijn lodge aan de Madre de Dios rivier kijk ik uit over de amazone in Peru. Ik hoor de wilde dieren in de verte, niet zo gek als je bedenkt dat dit deel van de Amazone één van de meest ongerepte oerwouden ter wereld is. Ik word rustig wakker met op de achtergrond de geluiden van de jungle. De vogels fluiten en ook de krekels laten zich horen. Wat heerlijk om op deze manier wakker te worden. Zo zonde dat men niet meteen aan Peru denkt, als je het over de Amazone hebt.
 
Mijn dag begint met een excursie naar Lake Sandoval dus, wandelschoenen en lange broek aan. Om 05:00 verlaat ik mijn houten bungalow en geniet ik van het uitgebreide ontbijt. Gebakken eitjes, Peruaanse koffie en vers fruit uit de jungle. Voor de wandeling is een goede bodem nodig, dus ik sla niets over, heerlijk!
 
Om bij Lake Sandoval te komen wandel ik 3 kilometer door de jungle van het Tambopata National Park. Wat een prachtige wandeling, zo groen!  Ik ruik de regen die vannacht is gevallen, af en toe druppelt het nog van de grote bladeren. Ondanks de schaduw begin ik de warmte te voelen. Na een pittige hike zie ik ineens een roeibootje. Samen met een gids stap ik in en we roeien richting het meer. Ik kijk verwonderd om mee heen, wat een rust. De wolken spiegelen in het heldere water en ik hoor wat geritsel in de bomen boven mij. Een aap slingert van boom naar boom en kleine aapjes volgen. Ik pak snel mijn verrekijker om de aapjes van dichtbij te bekijken. Gusto, mijn gids ziet me zoeken en wijst me op alle dieren die we onderweg zien. Vleermuizen, enorm veel vogels en caymannen.  Terwijl ik rondkijk vertelt hij me alle ins en outs van Lake Sandoval.
 
Inmiddels is de zon echt doorgebroken en is het nu een stuk warmer. Tijd om terug te gaan naar de lodge. Ik trek mij terug in mijn hangmat en droom weg. Weer even terug naar die bijzondere hike van vanmorgen. Wat ...

Lees verder

Reageren