Are you irie? Ya man!

Jamaica is fantastisch! Een bezoek aan dit prachtige eiland is eigenlijk voor iedere reiziger een must. Natuur, cultuur, zon, zee, strand, Jamaica heeft het allemaal.

 

Ocho Rios

Ik begin de reis aan de noordkant van Jamaica. Ocho Rios (Ochi in de volksmond) is een langgerekte badplaats met vele excursiemogelijkheden in de omgeving. Het heeft een klein centrum met diverse winkels, restaurants en craftmarkets. Craftmarkets zijn markten met houten kleurrijke winkeltjes waar de locals hun waren verkopen. Deze craftmarkets zijn overigens over heel Jamaica terug te vinden.

 

Dunn's River Falls

Vanuit mijn hotel vertrek ik naar de spectaculaire Dunn's River Falls. Deze watervallen in de omgeving van Ocho Rios ga ik beklimmen. Eerst loop ik langs de watervallen naar beneden, aangezien het beginpunt vanaf het strand is. Daar aangekomen stap ik het koude water in om mijn avontuur te beginnen. Met een lokale gids, die mijn hand stevig vasthoudt - aangezien ik het toch best wel spannend vind - klim ik stap voor stap naar boven. Hij wijst aan waar ik mijn voeten neer kan zetten zodat ik heelhuids weer boven zal komen. Na een uurtje klimmen en klauteren kom ik uiteindelijk bij het eindpunt aan en heb ik de Dunn's River Falls bekommen!

 

Mystic Mountain

Een andere bijzondere excursie die ik op het programma heb staan tijdens mijn verblijf in Ocho Rios is Mystic Mountain. Bij aankomst word ik per gondel naar de top van de berg gebracht. Tijdens dit ritje van ongeveer 20 minuten kijk ik uit over de baai van Ocho Rios. Hierbij heb ik zicht op enkele cruiseschepen die in de baai liggen en de prachtige natuur die Jamaica rijk is. Eenmaal boven gaat het beginnen; bobsleeën! In mijn eentje (het kan namelijk ook met z ...

Lees verder

Straatbeeld Jamaica Helen op Jamaica Strand op Jamaica Natuur Jamaica

Reacties

Simone

Wouw... Hij staat voor ons op de planning in nov of dec 2 weken Jamaica na 2 weken Cuba. Na deze verhalen kan ik niet meer wachten 😊

saskia

Wauw! Dat klinkt echt super Helen!!!! Zaterdag wilik alles live horen!

Debby

Fantastisch verhaal, leuk om te lezen hoe je je reis hebt ervaren! Lieve groetjes Debby

Reageren