Aruba: Een juweeltje met prachtige stranden

Dit jaar mocht ik naar Aruba! Na een vlucht van circa 9 uur landde ik op de luchthaven nabij Oranjestad. Ik had erg veel geluk, want de geplande tussenlanding op Curaçao kwam te vervallen, zodat ik ongeveer 3 uur eerder op dit heerlijke eiland aankwam. Na de douane formaliteiten (ging heel snel) meteen de auto opgehaald, die ik via Sunny Cars geboekt had, om richting ons hotel te gaan. Na +/- 20 minuten rijden, was de bestemming bereikt; Hotel RIU Palace Aruba. Dit prachtige 5* hotel ligt pal aan het strand van Palm Beach in de zogenaamde “highrise” zone en voldoet aan alle verwachtingen, het ontbreekt je écht aan niets!
 

Aruba is een zeer divers eiland en dat is dan ook de kracht. Het is circa 32 km lang en 10 km breed en daarmee het kleinste ABC eiland. Je kunt dus heel goed met een auto het eiland gaan verkennen, zoals wij dat ook gedaan hebben. De stranden zijn echt fenomenaal en zeer langgerekt. Je kunt kilometers lopen over de prachtige witte stranden met de azuurblauwe zee. Maar Aruba heeft meer te bieden dan alleen de stranden.
 

De natuur is ook indrukwekkend. In het nationaal park Arikok kun je de plaatselijke fauna aanschouwen, bij Babybeach is het prachtig snorkelen en bij de California lighthouse heb je een fantastisch uitzicht over de kust! Uiteraard kun je ook prachtig duiken bij diverse scheepswrakken. Dit zijn zomaar wat tips om te gaan bekijken en doen.
 

De bekendste stranden van Aruba zijn Druifbeach, Eaglebeach en Palmbeach. Hier vindt je dan ook de meeste hotels en appartementen. In Aruba wordt er onderscheid gemaakt tussen de 'highrise' hotels en de 'lowrise' hotels.
 

De laagbouw hotels bevinden zich bij Druifbeach en lopen door naar Eaglebeach.

< ...

Lees verder

Reageren